sv.onlinewebcreations.com

Newtral 2 Gripless professionell datormus utvecklades efter EMG (elektromyogram) undersökningar bland professionella datoranvändare som drabbats av överbelastningsklagom i större eller mindre utsträckning (som RSI / KANS). Forskningen visar att handen, på grund av musens stödsadelform, ligger i ett avslappnat läge och fingrarna slappnar neråt, vilket medför bevisligen mindre muskelspänning i nacke, axlar och underarm.
Newtral musen är nu också tillgänglig i Nederländerna.

Studier visar att i datorarbete är det i genomsnitt 53% av tiden som används av en datormus, 26% av ett tangentbord och 21% av tiden som en bildskärm tittar på (IJmker et al, 2010).

Långvarig statisk hållning och finmotorisk muskelbelastning främjar inte hälsa. Felaktig användning av mus, i kombination med fel arbetsställning, har ett negativt inflytande på muskelspänningen i hand, arm, nacke och axlar.

Utformningen av Newtral 2 Gripless-musen är orsakad av EMG-undersökning och testning bland professionella datoranvändare. Sadelformen på den här musen, medföljande tillbehör och lutningsvinkeln på 33 grader, minskar muskelspänningen och förhindrar överbelastning eftersom fingrarna vilar på klickknapparna och inte behöver lyftas och handleden är rak. Tack vare Gripless-designen tar lilla fingret och tummen automatiskt en avslappnad position.

Ny forskning från EMG / Myofeedback specialist Prof. dr. Dr. Erik Peper * visar att det finns en tydlig skillnad i muskelspänning när man använder en vanlig platt mus och Newtral 2 Gripless-musen. Newtral belastar nacke och axlar muskler betydligt mindre och spänningen i hand och fingrar minskar kraftigt när du använder den här musen.
Risken för klagomål mot muskelspänning minskar, och med människor med befintliga klagomål kommer användningen av Newtral 2 att förbättras tydligt.

Newtral 2 Gripless ergonomisk sadelmus är tillgänglig via ergonomiska specialbutiker och via Backshop.nl.

Top