sv.onlinewebcreations.com

BBC vill ha mer standardisering på mobila nedladdningsbutiker. "Vi är nu belastade med kostnader och ansträngningar för att skapa applikationer för alla olika mobila plattformar. Kan det inte vara enklare? "Frågar Erik Huggers telekombranschen.

Erik Huggers ( länk inklusive lönuppgifter ), den holländare som, som direktör för framtida medier och teknik, leder alla digitala BBC-aktiviteter, blir trött på spridningen av mobila plattformar. "Det är vi som nu måste bygga nya applikationer och omforma innehåll. Jag tycker att man bör bättre tänka på standardisering ".

Vem bör ta det steget mot standardisering nämner inte Huggers. BBC kan inte besluta att stödja bara en handfull plattformar. Organisationen är skyldig från sin offentliga plikt att betjäna varje britter på sin mobiltelefon, precis som alla medborgare nu kan ta BBC-sändningar på radio, tv och webben.

Det verkar inte vara ett val att arbeta rent i HTML, men det är allmänt accepterat och användbart på alla smarta mobila enheter.

Huggers samtal låter när BBC är redo att publicera ett antal mobila applikationer, först för iPhone och sedan för Blackberry, Android och andra system.

"I april kommer vi att släppa en ansökan om BBC News. Han ger alla nyheter i text och bild. Sedan i maj eller juni kommer vi att ta med en ansökan om BBC Sports. Det meddelandet lever om utvecklingen på klubbarna och om händelser. Först bara om fotboll, men mer sport kommer att läggas till senare ".


För att få det överst måste lanseringen av iPlayer-programmet startas. Det är BBC-versionen av Uitzending Gemist. Från senare i år borde engelska personer kunna njuta av alla BBC-program på mobilen i upp till sju dagar efter att ha sändits på radio och tv. Detta leder förmodligen till en extra börda för mobila leverantörer av sina datanätverk med minst ett fåtal tio procent.

"Mobil är högsta prioritet för oss. Jag kan säkert säga det. Du ser populariteten växa, varje gång en viktig nyhetshändelse inträffar. Med Michael Jacksons död ökade trafiken med en faktor på 14 ".


Under sommaren 2012 kommer BBC att ge alla sändningar av de olympiska spelen den sommaren. "Vi genererar en produktion på 5000 timmar om två veckor". Även detta kommer att bli mobilt tillgängligt, en stor utmaning som Huggers endast handlade indirekt. Toppet kommer att sändas av 24 sportevenemang på en dag. De kan inte alla leva på TV-live, men det fasta och mobila internetet kommer att uppfylla efterfrågan från tittarna.

Fördelningen av besökare på den fasta och mobila webben:

Top