sv.onlinewebcreations.com

PepsiCo ber Internetanvändare att göra sina sex reklamfilmer för sändning under Superbowl. Bland de vinnande intäkterna betalas fem miljoner dollar i prispengar.

PepsiCo håller en tävling bland den amerikanska allmänheten under titeln "Crash the Superbowl". De blev ombedda att göra en reklam för varumärkena Pepsi Max och Doritos. Allmänheten kan rösta om tio ytterligare poster i 18 dagar, varav sex kommer så småningom att sändas. Tre för läsken och tre för flisorna.

De tio anmälningarna är här på Crash the Superbowl online.

Denna initiala nominering togs tillbaka förra veckan efter invändningar från den katolska kyrkan.

Läsare av USA Today kan berätta sin favorit kommersiella efter Superbowl. Vinnaren kommer att få en miljon dollar prispengar, nummer två 600.000 dollar och nummer tre 400.000. De övriga deltagarna får 25 000 dollar.

Förra året höll PepsiCo också en lekfull handling på internet. Då beslutade företaget att inte annonsera på TV under Superbowl för första gången på 23 år. De pengar som företaget inte spenderade på TV gick dock till en kampanj på internet som slutade i december förra året. Pepsi använde 20 miljoner dollar för att finansiera välgörenhetsprojekt som stiftades genom Uppdatera allt Facebook och Twitter.

Foto: Mike9alive (cc)

Top