sv.onlinewebcreations.com

T-Mobile kommer att släppa appen Joyn i höst, programvara som gör detsamma som WhatsApp. Appen visas först i Tyskland, då möjligt i andra länder. Joyn är ett globalt initiativ från mobil telekomindustrin.

Telekomföretaget bekräftar att appen kommer att komma på marknaden i oktober, efter att några specifikationer läckte genom en nyhetssida. I Spanien har Téléfonica och Vodafone redan testat med Joyn. De är mottagna med liten entusiasm. Android-versionen har laddats ner mindre än 50.000 gånger och får tre stjärnor på en skala av fem.

T-Mobile är det första landet i norra Europa för att släppa Joyn (videodemonstration). Nyligen sålda telefoner får appen som standard från affären. Äldre enheter kan ladda ner chattprogrammet från Google Play och senare från Apples App Store.

Användare av Joyn kan skicka texter, foton, videor och filer till andra användare. Om du har en dataplan med mobiloperatören betalar du ingenting för meddelandena. Kunder utan internetabonnemang betalar 19 cent per textmeddelande och 39 cent för ett foto, en video eller en annan fil.

Joyn är ett initiativ från GSM Association, den globala branschorganisationen för mobil telekomleverantörer. Vi kunde anmäla sin existens för första gången 2009. Då heter det Rich Communications Suite eller RCS. Den nuvarande versionen av RCS marknadsförs under varumärket Joyn, något som meddelades vid Mobile World Congress i Barcelona i början av året.

Tekniskt är Joyn mer än bara WhatsApp. Det kan också imitera funktionen av iCloud, Microsoft Skydrive eller Google Drive, men även tjänster som Skype och Dropbox.

Joyn är utformad så att den använder operatörernas mobilnät så effektivt som möjligt. Telefonselskapens ansvar för till exempel Google, Apple, WhatsApp och andra jättar är att deras appar burdar mobila nätverk för mycket. Det är därför nätverket faller ibland och det finns för många störningar. Således höll det från början på årets mobilstadium i Barcelona.

GSM-föreningens egna tekniska standarder bör lösa dessa problem. René Obermann från Deutsche Telekom lovade därför att erbjuda utvecklare de tekniska möjligheterna att bättre använda sitt T-Mobile-nätverk. För tillfället får han inte längre än publiceringen av sin egen Joyn. Det är fortfarande ingen fråga om öppna RCS API med allmän tillgång för tredje part.

Telefonproducenter som HTC, Huawei, LG, Nokia, RIM, Samsung, Sony och ZTE stöder Joyn. Varken de eller mobiloperatörerna söker dock tillnärmning med externa mobilutvecklare för att integrera eller vidareutveckla sin RCS-plattform. Tjänster som WhatsApp är inte populära på grund av marknadsföring av operatörer, men reklam från munnen till munnen. Joyns allmänna åsikt i Tyskland är negativ. Användarna är inte nöjda med prissättningen och ser inget mervärde på de appar som de redan använder.

Det är inte känt om T-Mobile redan har planer på att släppa Joyn-appen i andra länder.

Mobiltelefonindustrin tog tre år för att komma från idé till första produkt.

Top