sv.onlinewebcreations.com

I linje med utbildningsministeriets policyriktlinjer, där utbildningsinstitutioner uppmuntras att lära sig att arbeta tillsammans med nya metoder och tekniker, har S-TV lanserats. Internet Unlimited utvecklade en interaktiv videoplattform för gymnasiet och gymnasieskolan på uppdrag av Omroep Gelderland. Med S-TV kan eleverna samarbeta om videoproduktioner i grupper.

Skolorna kommer att ha en egen underplats där elever, lärare och skolkoordinator ansvarar för. Videor godkänns på projekt av lärare och publiceras till sin egen SchoolJournal: egen S-TV-hemsida. Tolv regionala samordnare kan bedöma videon och sätta dem på regionprovinsidan. Det bästa som skolorna har att erbjuda är att visa på den nationella S-TV-webbplatsen. Utbildningsinstitutionernas läroplan utökas för att passa in i S-TV-konceptet.

S-TV är en av de första applikationerna för att använda MediaMosa videostyrningssystem från Kennisnet (tidigare VPCore), som även har utvecklats i Drupal.

Omroep Gelderland koordinerar projektet och har sedan september 2009 anslutit mer än 50 skolor på S-TV med ett mål på 200 skolor på tre år.

Top