sv.onlinewebcreations.com

Haag - GreenFox anser att alla har en början på arbetsmarknaden. Företaget erbjuder människor med nackdelar till arbetsmarknaden en möjlighet genom att skapa anställning för dem i stora företag som ABN AMRO, Strukton, ENGIE, Hotelschool Haag etc. Denna sociala avkastning (www.socialreturn.nu) ger redan många företag för billigare och effektivare arbete, vilket helt och hållet tillhandahålls av GreenFox. Det sociala företaget etablerade sig som en av de första i Binckhaven och visar att ett socialt företag kan växa till ett respekterat och framgångsrikt företag under rätt förutsättningar.

För personer med avstånd till arbetsmarknaden är det ofta svårt att hitta arbete. De har inte nackdelen med att kunna bevisa att de är lämpliga för jobbet, vilket saktar sökprocessen. GreenFox har lösningen och hjälper arbetssökande genom att köra dem under en viss tid inom företaget. Om det går bra kommer det att kontrolleras om det finns möjligheter att gå in i jobbet eller att utbilda någon på bekostnad av GreenFox. "No Cure, No Pay" -metoden används. "Om kunden inte är nöjd stannar den. Vi tar alla risker på oss ", enligt Deurloo.

GreenFox föddes för 7 år sedan från tanken att göra befintlig belysning effektivare. För detta arbete behövdes personer som kunde utföra exakt repetitivt manuellt arbete. "Vi upptäckte att människor med avstånd till arbetsmarknaden är mycket bra på det här", säger Deurloo. Ett socialt företagande uppstod och en ambition att kunna göra något för denna grupp. "Vi söker en lämplig arbetsplats baserad på någons förmåga."

Typiskt för företaget är att medarbetarnas välbefinnande ligger ovanför
vinstmaksimering. "Skapa socialt värde, det vill säga
här framför ". Därför ser Deurloo GreenFox som ett slags familjeföretag. här
Ibland görs ekonomiskt okloka val. "Med framgångsrik utbildning erbjuds våra anställda ett jobb på annat håll. Detta bidrar inte till affärsmodellen, men som en person är det självklart väldigt positivt. Utan GreenFox skulle denna möjlighet inte ha varit där. Det är kul att säga adjö till våra anställda efter en framgångsrik process.

Hur det är möjligt att företaget är så framgångsrikt, förklarar Deurloo att det finns ett behov av det, men lite utbud och kunskap. "Företag vill ha, men det finns fortfarande för liten kompetens. Våra medarbetare är specialister och kan inse stora besparingar. Dessutom hjälper vi företag på PSO, prestationsstegen för socialt företagande, eller när de fyller sin sociala avkastning, ett kontraktskrav för att hjälpa människor med en utsatt arbetsmarknadsposition att få arbetserfarenhet inom ett anbud. Vi kan placera människor överallt, för det finns lämpligt arbete för varje företag. Företag märker också att våra människor är billigare. Det gör social återgång till en framgång ". PSO gör konkreta vad arbetsgivarna gör när man placerar personer med en utsatt position, så att du kan mäta din framgång i detta. En win-win-situation. Förutom att hjälpa en stor grupp jobbsökare, också en synligt positiv ökning för ditt företag.

Top