sv.onlinewebcreations.com

Microsoft levereras med gratis antivirusprogram för konsumenter. Windows-tillverkaren erbjuder redan gratis antispionprogram och förlänger nu det fria skyddet för operativsystemet.

Användare av Windows-datorer får ett nytt val för gratis antivirusprogram. Programvarutillverkare Microsoft levereras med gratis skydd mot virus. Programvaran, kodnamnet Morro, kommer att finnas tillgänglig under andra halvåret nästa år. Från och med den 30 juni 2009 kommer Microsoft därför att sluta sälja sin betalda antivirusprodukt Windows Live OneCare. Det är nu en prenumerationstjänst.

Microsoft betonar att det är en "strömlinjeformad lösning", som är utformad för att kunna hantera med få systemresurser. Ändå erbjuder Morro fullständigt skydd mot skadlig kod, inklusive virus, spionprogram, rootkits och trojanska hästar (trojaner).

Utvecklingsländer

Den snygga, effektiva utformningen av antivirusprogrammet tjänar till att skydda mindre kraftfulla datorer på rätt sätt. Företaget säger att det riktar sig till tillväxtmarknader, där datorer och internetanslutningar är mindre snabba än i västländer.

Många skadliga program kommer från utvecklingsländer. Det finns en växande grupp människor som kan köpa en dator, som ofta inte är väl säker och även piratkopierad programvara körs. Malware-tillverkare distribuerar också sina "produkter" via sprickor för att använda programvara olagligt.

Top