sv.onlinewebcreations.com

Nästan hälften av Facebook-fansen av stormarknader gör sin dagliga shopping på det berörda varumärket. På Albert Heijn är 50 procent av likarna också kund i affären. Vid Lidl lite mindre. De flesta kunder gör ingenting med varumärket på Facebook. Detta framgår av GfK Facebook Fan Monitor från GfK och Jalt.

Enligt GfK finns det många butikskunder som ännu inte är fans av varumärket på Facebook. I genomsnitt är bara tjugo procent av vanliga kunder som använder Facebook också fans av varumärket på Facebook. På Albert Heijn är det bara tio procent, medan Lidl blir högre med 33 procent.

Vissa fans gör mer än varumärket tummen upp. Till exempel verkar det som om den nuvarande Lidl-fanen liknar många Facebook-sidor med win-actions, medan vanliga Lidl-kunder ofta gillar Facebook-sidor relaterade till husdjur.

Enligt marknadsundersökningsbyrån går GfK Facebook Fan Monitor vidare än att ge inblick i sammansättningen av den egna Facebook-fanbasen per varumärke. Genom att läsa ut var femte tusen gillar mer än tolv tusen Facebookers och länka dem till information från GfK-panelen får varumärkenna mer inblick i sina Facebook-fans.

I Facebook-fläktskärmen i december 2012 läste mer än fem hundra tusen läsare (sida gillar, inte Likes of individual messages), av tolv tusen panelmedlemmar som använder Facebook.

Top