sv.onlinewebcreations.com

Tyska webbutiker handlar inte om den sammanlagda omsättningsgränsen på 20 miljarder euro i år. Den digitala handeln ökade med 18 procent förra året. Endast i december investerar företagare miljarder med kläder, elektronik och leksaker. Rena spelare är ansvariga för minoriteten av webbförsäljningen.

Detta framgår av en studie som Bundesverband des Deutschen Versandhandels (bvh) hade utfört av TNS Infratest TNS, undersökt "distansförsäljning", som även omfattar internethandel.

Den digitala handeln ökade med 18 procent i fjol till 18, 3 miljarder euro. Den totala omsättningen från distansförsäljning, inklusive postorder och telefonförsäljning, år 2010 uppgår till 30, 3 miljarder euro. Webshops ansvarar för 60, 4 procent av den totala försäljningen i år. Förra året var det 53, 3 procent.

Bvh-ordföranden Thomas Lipke observerar att internet blir en naturlig försäljningskanal inom alla led i detaljhandelssektorn. Tegelaffärer öppna digitala fronter, onlinebutiker öppna fysiska platser och postorderföretag tvingas öppna en digital försäljningskanal.

Webbutikerna som uteslutande verkar inom den digitala domänen, de så kallade rena spelen, genererar tillsammans en omsättning på 6, 2 miljarder euro i år. Kort sagt: två tredjedelar av den digitala omsättningen genereras av företag som också har en fysisk försäljningskanal. De rena aktörernas omsättning ökade med 15, 2 procent förra året.

I december månad spenderar tyska konsumenter cirka 6 miljarder euro i butiker som de inte fysiskt går in i. Något mer än hälften av detta, 3, 6 miljarder euro, går till internetbutiker.

Igår kväll var Amazonas tyska webbutik, liksom alla andra europeiska affiliates, offline för en halvtimme. Anledningen till detta är okänt. De europeiska kunderna av EC2-beräkningstjänsten påverkades också av avbrottet.

Foto: Cameron Parkins (cc)

Top