sv.onlinewebcreations.com

Arnhem / Amersfoort, 16 april 2018 - Nätverksbolaget Alliander och innovativ utgivare ThiemeMeulenhoff har gemensamt utvecklat ett online-spel för fysikklasser. I specialplanen lär eleverna och upplever hur de kan hantera hållbar elproducerad energi i framtiden. Det fria lektionspaketet heter Lights On! består av ett onlinespel och stödjande undervisningsmaterial.

Alliander, som nätverksföretag, levererar energiförsörjningen i en stor del av Nederländerna. Den energiförsörjningen kommer att förändras drastiskt i framtiden på grund av övergången till hållbara energikällor som solen och vinden. Mängden el med denna hållbara energiförsörjning är emellertid mindre lätt att kontrollera. Till exempel måste energin användas när den är tillgänglig. Undervisningspaketet lyser! gör eleverna medvetna om detta.

Lärare och studenter har fri tillgång till Lights On! via webbplatsen https://lightson.education. En manual för lärare och studentmaterialet kan laddas ned från ThiemeMeulenhoffs hemsida: www.thiememeulenhoff.nl/lightson.

ThiemeMeulenhoff är som marknadsledande inom fysikutbildning expert på utveckling av undervisningsmaterial. Tack vare denna expertis, Lights On! genom att använda lärare snabbt och enkelt. Lektionerna och online-spelet testades av lärare och elever under utveckling. Samarbetet med Alliander passar i ThiemeMeulenhoffs sätt att arbeta med lärande lösningar för att skapa samband mellan elever och världen runt dem.

Om ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff har under 225 års existens utvecklats till en formgivare av samtida pedagogiska inlärningsprocesser. ThiemeMeulenhoff arbetar från mottot "Lära sig att uppfinna varandra": För att ge talang att blomstra, innoverar ThiemeMeulenhoff lärande tillsammans med skolor och lärare. Utbildningsutgivaren vill låta eleverna lära sig på ett sätt som passar dem och gör lärandet roligare. På så sätt ökar lärandes effektivitet och allt tas från alla talanger. Med växande expertis, erfarenhet och lärande lösningar är ThiemeMeulenhoff en partner för skolor i Nederländerna och utanför för att förnya och förbättra sin utbildning.

Top