sv.onlinewebcreations.com

Den nederländska myndigheten för konsumenter och marknader (ACM) har infört böter på 500 000 euro på webshopägaren TOM och dess två ledare för att bryta mot avbeställningsreglerna.

TOM säljer cyklar, sportkläder och sporttillbehör till konsumenter via sina webbbutiker, till exempel Internet-cyklar, Internetleksaker, Internet-sportsklubbar och Internet-idrottskamrater.

Genom ConsuWijzer och forskning från konsumentförbundet fick ACM "allvarliga signaler" om detta företag. Konsumenter som avbröt sin order fick inte pengarna om de inte insisterade på att göra det själva. Detta skedde inte inom den angivna perioden (pdf).

TOM bv, ägaren till webbshoppen, överträtt medvetet dessa regler, säger ACM. TOM försökte avskeda kunder i första hand med kuponger.

TOM återvände redan den 22 september med ett pressmeddelande. Företaget säger att ACM har bedömt 400 fall av "icke-spårbar avkastning", det vill säga avkastning där konsumenten inte har fyllt i en returformulär.

"TOM skyller ACM för vårdslös och ofullständig forskning. Careless eftersom ACM har dragit slutsatser endast med vissa nyckelord från TOM: s interna system. Till följd härav är förbindelserna för den totala returprocessen inte kopplade och fullständiga felaktiga resultat produceras. TOM anser att studien är ofullständig, eftersom ACM har misslyckats med att testa praktiken av TOM: s returprocedur i sin forskning.

TOM bekämpar därför ACM: s straffbeslut "på fördelarna".

ACM har tidigare meddelat att det kommer att vidta åtgärder mot webbaffärer som konsumenterna inte betalar tillbaka, ofullständigt eller sent. Det finns fler webshops som ACM har i åtanke i detta sammanhang, varnar vakthunden.

Top