sv.onlinewebcreations.com

MySpace lindrar en tredjedel av de anställda på sitt amerikanska kontor. Europeiska kontoren förblir oförutsedda för tillfället.

Den nyutnämnda direktören för MySpace, Owen of Natta, får besättningen ordentligt genom organisationen av profilen. I ett meddelande till sin personal säger han att 420 anställda förlorar sina jobb, vilket leder lönen till 1000 namn.

Från Van Natta-ord har profilplatsen blivit ett konservativt, stift företag sedan förvärvet av News Corp. 2005. "För att lyckas i framtiden måste MySpace bli ett flexibelt och företagande företag med flexibilitet i en start. Vi måste bli ett innovativt företag. Därför utvecklar vi till exempel en process genom vilken alla i företaget kan bidra med idéer ".

Enligt Wall Street Journal är MySpace sämre än ägaren trodde. Antalet besök på profilen sänks, delvis på grund av fördubblingen av konkurrent Facebook i fjol. En liknande bild kan ses i Nederländerna. Trafiktillväxten på Hyves stabiliseras, medan holländarna snabbt ansluter Facebook.

För närvarande gäller åtgärderna från den nya MySpace-chefen endast de amerikanska aktiviteterna. Utländska insatser utesluts inte. Profilen har ungefär 300 anställda utanför Amerika.

MySpace är en del av Fox Interactive, en utgivare av News Corp. Den digitala tassan innehåller också Photobucket, Fox Sports Interactive, IGN, Rotten Tomatoes och AskMen.

Den amerikanska profilen slutade sin försäljning i Nederländerna i oktober 2008.

Foto: scobleizer (cc)

Top