sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 10 januari 2014. Ximon, den första nederländska leverantören av video-on-demand med en prenumerationsmodell, slutar den 29 januari

Det nya året börjar annorlunda än hoppas på Ximon. Sedan lanseringen av sin VOD-tjänst i april 2011 har Ximon kunnat vidta viktiga steg. Ximon ses som leverantör av video-on-demand av kvalitetsfilmer och serier i Nederländerna och Belgien.

Ändå växer marknaden för VOD inte lika snabbt som Ximon väntade 2009 när den grundades. Av den anledningen har Ximon letat efter en finansiell investerare eller strategisk partner under de senaste sex månaderna för att hjälpa till att överbrygga perioden tills marknaden för VOD-tjänster verkligen pågår. Fram till nyligen fanns det en möjlighet att träffa en sådan fest. Den här veckan visade dock slutgiltigt att det inte finns någon extra finansiering för Ximon.

Av denna anledning har Ximon beslutat att avbryta sina tjänster den 29 januari.

"Ximon-teamet är mycket ledsen att en vacker produkt som Ximon inte gör den i den nuvarande marknaden för video-on-demand i Nederländerna och Belgien. En stor besvikelse för oss själva och speciellt för våra lojala abonnenter och konsumenter (mer än 143 000 konton) som delar och uppskattar kärleken för kvalitetsfilmer och serier. Lyckligtvis har våra kunder fram till slutet av den här månaden för att förbereda sin visningskredit. Med mer än 4.300 filmer och serier på nätet måste det bli framgångsrikt ", säger Esther Frijns, chef för marknadsföringskommunikation & PR.

Marc Jurgens, chef för Ximon: " Även om Ximon håller på att stoppa, hoppas vi, tillsammans med initiativtagarna i den första timmen, att vi kan hålla vår unika katalog över filmer och tv-serier tillgängliga för allmänheten. Om vi ​​lyckas kommer vår målgrupp på 2, 2 miljoner holländare och flamländare att vara väldigt nöjda med det. Vi hoppas också att de holländska filmproducenterna och filmdistributörerna som har lagt sitt innehåll på Ximon kommer snabbt att kunna göra sina filmer och serier tillgängliga för allmänheten igen på detta sätt. "

Sista dag i tjänst Ximon: tisdag 28 januari 2014

Fram till den 28 januari kommer Ximons fullservice att vara tillgänglig via webbplats, smarta TV, iPad och spelkonsoler. Under denna period kan kunderna fortsätta att njuta av erbjudandet. Från onsdag den 29 januari kommer Ximons tjänster att upphöra med konsumenterna och kommer inte längre att vara tillgängliga.

________________________________________________________________________

Om Ximon
Ximon är den första nederländska leverantören av video-on-demand med en all-you-can-watch-prenumeration och där nya filmer och serier kan ses mot visning. Den totala katalogen innehåller över 4 300 titlar och erbjuder det bästa filmhusvalet. Det är bland annat internationellt konsthus och europeisk biograf. Dessutom ett brett utbud av serier. Alla filmer nomineras minimalt på en av de kända internationella filmfestivalerna. Du kan titta på Ximon via PC / Mac eller appar på iPad, smart TV och PlayStation när som helst och var du vill.

Top