sv.onlinewebcreations.com

Adyen, leverantören av globala betalningslösningar, publicerar forskningsresultatet för sitt nya Adyen Global Mobile Payments Index. Under perioden maj till augusti 2013 ökade antalet mobila betalningstransaktioner på sin plattform med 27% över hela världen. I slutet av april 2013 gjordes 13, 8% av alla betalningar från en mobilenhet och i augusti 2013 var denna procentsats 17, 5%. Adyen Index bygger på en analys av alla transaktioner för tusentals Adyen-kunder över hela världen, inklusive Vodafone, Mango, SoundCloud, KLM och PopCap Games.

Geografiska skillnader

Med en stark koncentration av mobila användare är Europa fortfarande världsledande inom mobila betalningar. I augusti 2013 gjordes 18, 16% av alla betalningar med hjälp av mobilteknik. I maj var denna procentsats 15, 4%. Detta motsvarar en ökning med 18%. Tabletter stod för 8, 4% av alla europeiska betalningstransaktioner och smartphones utgjorde 9, 7%.

Även i USA ökade andelen mobila betalningar från 11, 2% i maj till 16, 6% i augusti. I Asien var det överraskande en minskning från 12, 4% till 11, 4%. Även om marknaden för mobila betalningar i Sydamerika fortfarande är i sin spädbarn i viss utsträckning, enligt indexet, var 4, 2% av alla betalningar i augusti mobila. I USA är smartphones med 10, 8% fortfarande det viktigaste mediet för mobila betalningar. För tabletter är denna procentandel 5, 8%. I Asien överträffas smartphones med tabletter, med 5, 1% respektive 6, 3%. Sydamerika är den region där tabletter är mest populära. De utgör 2, 8% av alla betalningstransaktioner, dubbelt så mycket som andelen smartphones (1, 4%).

Smartphones utgör den föredragna plattformen online shopping under semesterperioden

Indexet indikerar att det var en ökning av antalet inköp via mobiltelefoner och tabletter över hela världen från maj till augusti. Andelen betalningar via smartphones ökade från 6, 5% till 9, 2%; Antalet betalningar via tabletter ökade från 7, 4% till 8, 3%. I motsats till föregående maj 2013- index förlorade tabletter marken till smartphones med en minskning på 53, 2% till 47, 4%. Detta är den lägsta andelen sedan maj 2012. Däremot ökade antalet betalningar via smartphones från 46, 8% till 52, 6% - den högsta andelen sedan maj 2012. En möjlig förklaring är att denna omkörning är resultatet av en förändring av betalningsbeteendet. under semesterperioden. Smartphones kan vara ett bekvämare verktyg för mobila betalningar för semesterfirare.

Adyen Global Mobile Payments Index kartlägger det faktiska antalet inköp via mobila enheter och ger därmed inblick i monetiseringen av mobilinnehåll per varumärke. Enheter med iOS-operativsystemet (iPhones och iPads) representerade nästan 75% av alla mobila transaktioner som gick via Adyen-plattformen. Detta motsvarar 13, 1% av alla transaktioner - en tillväxt på 11% jämfört med april 2013. Mobila enheter med Android stod för nästan 25% av alla mobila transaktioner (4, 3% av alla transaktioner jämfört med 3, 1% i april). Andelen Windows Mobile var 0, 6% och den för BlackBerry 0, 3%. De senaste tre månaderna har det skett en snabb tillväxt i antalet betalningar via Windows Mobile. Antalet ökade med minst 20%.

Konsekvenserna av förvärvet av Nokia av Microsoft

Nyligen har Nokia tagits över av Microsoft. Den mobila utrustningen för detta varumärke har blivit den viktigaste monetiseringsplattformen för Windows Mobile. Hårdvaran i Nokia representerar cirka 80% av alla enheter med Windows Mobile. Det innebär att Microsoft från och med nu kommer att få omsättning med försäljning av mobila enheter. Förvärvet kommer också att göra det möjligt för företaget att vidareutveckla applikationer och spel för Windows Phone.

Hårdvaran hos Nokia är ledande när det gäller antalet mobila betalningar via Windows Mobile (81%). Med detta lämnar det HTC (13%), Samsung (4%), LG och andra märken (2%) långt bakom. Andelen av Nokia i betalningstransaktioner och enheter med Windows Mobile ökar sannolikt något när Microsoft avvecklar de andra operativsystemen som för närvarande stöds av Nokia. För närvarande använder 77% av alla mobila betalningar via Nokia-enheter Windows Mobile. Resten är representerad av Symbian (15%), Nokia Proprietary (6%) och MeeGo (2%).

Mobil marknadsandel per sektor

Forskningsdata från Adyen visar att mobila betalningar har trängt in inom sektorer som traditionellt domineras av försäljningsställen eller internettransaktioner. Procentandelarna inom parentes anger ökningen av antalet betalningar per sektor sedan föregående index .

Resebranschen (+ 20, 5%): Antalet mobilrelaterade mobilbetalningar ökade från 20% till 24, 1%. Smartphones fick mark jämfört med tabletter (13, 27% jämfört med 10, 9%). Enligt Adyen är resebranschen fortfarande sektorn med den högsta andelen mobila betalningar. Resebutiken har varit snabb att omfamna mobila applikationer och tjänster som gör att konsumenterna kan utföra betalningstransaktioner på språng.

Retailhandel (+ 16, 75%): Under rapportperioden använde konsumenterna sin mobila utrustning för nästan 17, 5% av alla butiksköp. I föregående index var denna procentsats fortfarande 15%. Användningen av tabletter för detaljhandelsköp var nästan dubbelt så hög som för smartphones (11, 63% respektive 5, 85%). Konsumenterna visar sålunda en tydlig preferens för den större, användarvänliga skärmen av tabletter för mobil shopping.

Biljettservice (+ 22%): Mobilt inköp av biljetter till konserter, biografer, sportevenemang, teatrar och andra evenemang representerade 18, 3% av alla biljettköp. Detta motsvarar en tillväxt på 7%. Användningen av smartphones för mobilköp av biljetter visade sig vara nästan dubbelt så hög som användningen av tabletter (12, 1% respektive 6, 2%). Konsumenterna visar således en stark preferens för direktbetalningar. På så sätt behöver de inte vänta i rad och de kan få den elektroniska införselbiljetten direkt på sin mobiltelefon så att den kan skannas vid ingången.

Digitala varor (+ 10, 3%): Antalet mobila inköp av digitalt innehåll som e-böcker, musik, filmer, programvara och tjänster ökade från 15% till 16, 5%. I denna kategori ökade antalet smarttelefontransaktioner med minst 25% under rapportperioden till en nivå på 10, 9%. Tablettsanvändningen visade en minskning på mer än 19, 5% (upp till 5, 6%). Adyen tillskriver denna utveckling till populariteten hos smartphones med en större skärm. Konsumenter använder alltmer dessa telefoner för att titta på filmer, läsa e-böcker och konsultera nyhetsrapporter. Smartphones är också mer användarvänliga än tabletter när det gäller att hämta och lyssna på musik på språng. Många tabletter är beroende av närvaron av ett trådlöst nätverk för en internetanslutning. Detta förhindrar att konsumenterna köper digitala varor på vägen.

Spelbranschen (-5, 5%): Av alla undersökta marknader var spelbranschen den enda med en minskning av mobila betalningar över hela linjen, från 9% till 8, 5%. Smartphones förblev den föredragna plattformen för mobila betalningar. De representerade 6, 7% av alla spelares betalningstransaktioner.

"Under de senaste fyra månaderna var det igen en stark tillväxt i m-handel. Antalet mobila transaktioner ökade med minst 27 procent. I nästan alla branscher fanns en tvåsiffrig tillväxt ", säger Roelant Prins, Chief Commerce Officer i Adyen. "Nu när storleken och omfattningen av vårt dataprov ökar ser vi tydliga mönster inom mobilinköp. Ett exempel på detta är den ökande betydelsen av tabletter för återförsäljare och smartphone betalningar för biljettsektorn. Beväpnad med denna information kan företagen optimera sina försäljningsstrategier för att öka mobilomvandlingen. "

Om indexet

Adyen Global Mobile Payments Index publiceras kvartalsvis och baseras på global betalningsinformation som Adyen samlar in. Indexet följer den snabba utvecklingen av mobila betalningsbeteenden från nära håll och ger insikt i olika marknadssegment och geografiska trender. Adyen hanterar betalningsbehandling för mer än 3500 internationella företag, från medelstora företag till multinationella företag. Under 2012 behandlade Adyen mer än 10 miljarder dollar online, mobil och försäljningsbetalningar över hela världen.

Om Adyen

Det nederländska företaget Adyen, med kontor i Amsterdam, Berlin, Boston, San Francisco, London, Paris, Stockholm, Sao Paolo och Singapore, är en ledande leverantör av flerkanals betalningslösningar. Adyen erbjuder en helt outsourced betalningsplattform, baserad på mer än femton års branscherfarenhet. Företag kan acceptera betalningar från var som helst i världen via alla relevanta försäljningskanaler, inklusive online, mobil och POS.

Adyen-lösningen stöder för närvarande 227 betalningsmetoder, 187 transaktionsvaluta och 14 clearingvaluta som används på sex kontinenter. Den hög skalbara lösningen kan anpassas helt efter kundens behov. Adyen arbetar med ett stort antal globala kunder, inklusive SoundCloud, Mango, Photobox, KLM, PopCap Games, Getty Images och Vodafone. Mer information finns på www.adyen.com.

Twitter: http://twitter.com/AdyenPayments

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/adyen

Top