sv.onlinewebcreations.com

Bostadsbyrån HousingAnywhere har anpassat sina allmänna villkor efter att Emerce konfronterade företaget med bristande öppenhet. Företaget hävdade att användarnas budskap inte läses och analyseras, men det gör det, främst för att förhindra hyresgäster och hyresvärdar att söka kontakt med varandra utanför plattformen. Användare informerades inte om detta i förväg.

Den nederländska plattformen skapades 2009 när grundaren Niels van Deuren försökte hyra ut sitt studentrum i Rotterdam under sin utbyte i Singapore. HousingAnywhere är nu närvarande i mer än 500 städer världen över. Varje år lockar webbplatsen 5 miljoner besökare.

Starten ökade nyligen 6 miljoner euro i en finansieringsrunda ledd av Svenska Vostok New Ventures.

Hyresgästerna behöver inte betala någonting på plattformen, hyresvärdar betalar 10 procent provision på den första månadens hyran (den första hyresgästen är ledig). Resultatmodellen är därför annorlunda än hos Kamernet. Detta ber hyresgäster 21 euro per månad att kontakta en hyresvärd.

HousingAnywhere verkar vara mycket angelägen om att ansluta hyresgäster till en hyresvärd så fort som möjligt. Hyresvärdar pressas via e-post för att vidta åtgärder snabbt så snart någon informerar dem om rummet. En vanlig e-post varnar att hyresgästen är "redan i kontakt med andra annonsörer", men efter tre identiskt formulerade e-postmeddelanden som inte längre är trovärdiga. Plattformen har justerat meddelandet efter att ha fått kommentarer från Emerce, eftersom meddelandet inte är baserat på aktuella data. Konversationer får dock statusen "utgått" om det inte finns någon kontakt inom några dagar.

HousingAnywhere vill inte säkert hyresgäster och hyresvärdar komma i kontakt med varandra utanför plattformen. Det finns trots allt en bra chans att parterna kommer att nå ett avtal utan att HousingAnywhere drar nytta av det.

Det faktum att dessa restriktioner inte klart meddelas hyresgäster och hyresvärdar på förhand och är klokt gömda i förhållandena, framgår av reaktioner från användare som lämnar sitt telefonnummer eller e-postadress utan dröjsmål för hyresvärden. Dessa data blockeras omedelbart, åtföljd av en varning. Ord som Skype och WhatsApp ger även en varning, även om de används i ett helt annat sammanhang. Efter några varningar ser det ut att moderatorn faktiskt läser meddelandena.

I de allmänna villkoren stod sanningen fram till förra veckan, att det inte (delvis) läses: "Endast vid förväntat bedrägeri" Bostäder var som helst förbehåller sig rätten att analysera situationen. . "

Den påstådda "bedrägeribekämpning" -grunden (med hänvisning till en "straffrättslig kod" som inte har förklarats mer) verkar således användas för att uppnå något helt annat. Uppenbarligen ser plattformen varje meddelande som potentiellt bedrägligt.

Den europeiska integritetslagstiftningen AVG kräver att du har ett tydligt intresse. Detekteringen av bedrägeri är ett sådant intresse, "men du måste naturligtvis ha något att misstänka bedrägeri. Att läsa allt med tanken, vem vet, det finns bedrägerier mellan någonstans, uppenbarligen inte fungerar, säger advokat Arnoud Engelfriet.

I allmänhet kan organisationer inte bara behandla personuppgifter, säger en talesman för den nederländska dataskyddsmyndigheten på begäran. En rättslig grund krävs alltid för detta. Via en tydlig, kortfattad och tillgänglig sekretesspolicy måste en dataprocessor informera användarna korrekt om behandlingen av deras personuppgifter.

Kamerverhuur Airbnb skannar även meddelanden på e-postadresser och telefonnummer, men uttrycker uttryckligen detta under dess förutsättningar. Dessutom erbjuder Airbnb alla slags garantier för säker hantering när användarna förblir inom systemet.

Läsningen av konfidentiella meddelanden är emellertid känslig. Google gjorde det för en tid med Gmail för att visa användarnas anpassade annonsering. Det resulterade i ett antal rättegångar och nu är det återigen en väsen om tredje part som kan läsa posten.

HousingAnywhere säger att i hyror är skadliga partier aktiva som försöker leda potentiella hyresgäster till alternativa kommunikationskanaler eller plattformar för att höja dem. "En automatisk skanning med hjälp av mönsterigenkänningstekniker är enligt vår uppfattning ett av de bästa sätten att skydda våra användare mot bedrägerier. Till exempel skannas meddelanden automatiskt av systemet för vissa ord, men även foton för närvaron av kontaktuppgifter. '

Men för ett företag som anser att bedrägerier är så viktiga, gör Bostäder var som helst, till skillnad från Airbnb, anmärkningsvärt litet för att verifiera hyresgästers och hyresvärders identitet. De kan registrera sig med en enkel e-postadress. Möjligheterna att undervisa hyresvärden eller hyresgästen bättre är också alltför begränsade. Det finns inga recensioner och det finns ingen videoanläggning att prata personligen med hyresgästerna. Hyresvärdar skulle vilja veta vilken typ av kött de har i cockpiten när de hyr ut ett rum i sex månader eller längre för främlingar.

Att titta på ett rum i förväg är inte möjligt för många hyresgäster, eftersom majoriteten av (utländska) studenter behöver ett rum omedelbart vid ankomsten till ett annat land.

Olika klagomål om HousingAnywhere kan därför hittas på internet, vilket till stor del hänför sig till brist på tidigare kommunikation. Om hyresgäster lämnar utan att betala till exempel.

Big Brother-tillvägagångssättet borde egentligen inte vara nödvändigt: både hyresvärdar och hyresgäster har ett intresse av korrekt finansiell avveckling och HousingAnywhere förser detta i alla fall. Till exempel kommer pengarna endast att överföras till hyresvärden 48 timmar efter incheckningen. Om rummet eller lägenheten inte existerar eller inte överensstämmer med bilderna, kommer hyran inte att betalas.

Top