sv.onlinewebcreations.com

Yahoo tillkännagav bara sitt sjuttonde köp under VD Marissa Mayer, den knappt en åriga AdMovate, som specialiserat sig på mobilannonser.

Vad det amerikanska AdMovate gör exakt är inte helt klart. Enligt den ganska vaga beskrivningen är det en teknik för personliga meddelanden baserade på internetbeteende. Starten har knappast sökt publicitet tidigare. Företaget hade tre anhängare på Facebook.

Webbplatsen är stängd omedelbart och de tio anställda går till Yahoo i Kalifornien Sunnyvale, har Yahoo meddelat. AdMovate måste stärka Yahoos tre adtech-plattformar: Apt, Genome och Right Media.

VD Marissa Mayer har redan brutit en rekord. Av de 83 inköp i Yahoo-historien har hon nu sjutton till sitt namn. För det mesta små startar, med det enda undantaget Tumblr, för vilket nästan en miljard dollar betalades.

Köpet kommer en dag efter att Yahoo publicerat ganska nedslående siffror. Detta visar att Yahoo säljer färre annonser eftersom annonsörer skiftar sin uppmärksamhet till mobilen och att mindre annonsutrymme kan säljas.

Top