sv.onlinewebcreations.com

Centralpoint.nl implementerar Swyx VOIP-lösning i kombination med Jabra-headset

Centralpoint.nl har ersatt sin kompletta telefonplattform, snabbmeddelanden och faxrutning med en lösning från Swyx. Tack vare den integrerade lösningen för alla interna och externa kommunikationskanaler kopplade till Centralpoint.nls affärsprocesser är det möjligt att kommunicera ännu snabbare, bättre och bättre med sina kunder, leverantörer och tillverkare.

Efter en mycket omfattande analys av de ledande VOIP-lösningarna har Centralpoint.nl valt Swyx-lösningen. Delvis på grund av öppenheten i Swyx databas kan Centralpoint.nl optimalt och smidigt integrera sina egna affärsprocesser i Swyx, oavsett vilken kommunikationskanal kunden väljer (telefoni, hemsida, e-post, snabbmeddelanden eller fax). Tack vare den intelligenta routingen upplever kunden alltid den bästa kundtillfredsställelsen och allt är inloggat direkt i 300 000 kunders personliga kundkort.

För utbyte av callcenterhårdvara och headset valdes Jabra GN2000 som levererades av ATIS Telecommunicatie BV.

Multi Channel Optimization
Direktör Brian Speelman: "Tack vare våra kontinuerliga innovativa tekniska förbättringar kan vi ta tillfredsställelse till en ännu högre nivå. Om en kund ringer tillbaka nästa dag, tar han automatiskt emot säljaren på den linje han / hon talade igår utan en kö. Kunden kan nu begära status för en beställning 24 timmar om dygnet via telefon, förutom status på hemsidan. Det här menar vi med Multi Channel Optimization ".
Om Centralpoint.nl
Centralpoint.nl är en online leverantör av datorprodukter. Företaget erbjuder konsumenter, myndigheter och företag mer än 500 000 artiklar från mer än 2 500 varumärkesproducenter. Webbplatsen www.centralpoint.nl har 50 000 unika besökare per dag i topp 6 av de bästa besökta IKT-hårda och mjukvaruwebbsidorna. Centralpoint.nl levererar leverans inom 24 timmar till konkurrenskraftiga priser genom ett unikt automatiserat system.
Omsättningen ökade från 1 miljon euro 2002 till en omsättning på mer än 50 miljoner euro under 2010.

Joop van den Ende och Hubert Deitmers har haft intresse för Centralpoint.nl sedan 2008 och är aktivt engagerade i företagets tillväxt.

Om GN Netcom / Jabra
GN Netcom är världsledande inom området innovativa headsetlösningar med varumärket Jabra. Med cirka 900 anställda och försäljningskontor runt om i världen utvecklar och utvecklar GN Netcom ett omfattande sortiment av trådlösa headset och högtalartelefoner för mobila användare, samt trådlösa och trådlösa headset för affärsfolk på kontoret och i callcenter.

ATIS Telecommunicatie BV startade 1991 med tillhandahållande av samtalsregistreringsutrustning. Sedan 1996 har ATIS sålt professionella headsetlösningar från GN Netcom. Det är vårt mål att skapa tillväxt till gagn för våra partners och slutanvändarna. Vi gör detta genom att erbjuda högkvalitativa lösningar inom headset, röstinspelare, pabx, SIP-enheter och konferensutrustning. Förutom att leverera produkterna, ger vi utmärkt stöd före och efter försäljningen. För mer information, besök www.atistelecom.nl

Anmälan till redaktörer: Mer information finns tillgänglig från Marcel Joosten (CCO), tillgänglig på [email protected] eller (020) 347 23 25. Information om Centralpoint.nl finns på www.centralpoint.nl/overons

Top