sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam Taxi-organisationen Stichting Take a Taxi har utfärdat ett ultimatum i ett brev till Alderman Litjens i Amsterdam. Han måste förklara före mitten av december vilka steg han avser att ta emot "olagliga metoder för Uber-förare".

Taxibilar som fungerar i Amsterdam på den så kallade boarding-marknaden - taxibilar som kan ta kunder på gatan - måste uppfylla strikta krav. År 2012 stramade Amsterdam kommun avsevärt bestämmelserna för att förbättra kvaliteten på taxitransporter. Till exempel måste gataldiskar vara anslutna till en så kallad auktoriserad taxiorganisation (TTO).

Det finns emellertid mycket missnöje bland TTO: erna, eftersom Uber taxibilar arbetar i stort antal på Amsterdam inträde marknaden utan de nödvändiga tillstånden. Enligt de senaste uppskattningarna är flera tusen Uber-drivrutiner aktiva i Amsterdam. Reglerna för officiella gata taxi är strikt tillämpade.

Enligt Ruud Lagerwaard, chef för Take a Taxi, konfronteras hans förare med många och strikta kontroller och de får höga böter och straff för även de minsta brottsoffren, medan förmyndare och poliser inte hindrar Uber-förarna.

Under de senaste månaderna har bevis samlats in med en dold kamera som visar att Uber-förarna är massivt aktiva på entrémarknaden. Uber-förarna använder även taklampor för att rekrytera kunder på gatan.

Ta en taxi hotar med sammanfattande förfaranden om alderman inte ändrar den nuvarande politiken.

Top