sv.onlinewebcreations.com

Vianen, 17 juni 2014

Sogeti Exploratory Institute for New Technology (VINT) publicerar resultaten av en studie av omsättningsgraden för företag, noterade på AEX. Denna historiska analys av den nederländska AEX visar att omsättningsgraden ökar med cirka 25 procent vart tionde år från och med 1993. Enligt forskarna är företagen 2023 noterade på AEX i genomsnitt 25 år och år 2033 endast 5 år om denna trend fortsätter. Accelererad innovation eller "Disruptive Innovation" är enligt VINT den främsta orsaken till den betydligt högre omsättningsgraden på AEX. Dessa forskningsresultat kommer att lanseras under dagens VINT-symposium, som handlar om "Design to Disrupt"; teknisk utveckling som länge ligger under radarn, men plötsligt dyker upp överallt och slänger marknaden upp och ner.

Teknologisk revolution bestämmer företagens liv
Både denna nederländska studie och andra världsomspännande studier bekräftar VINTs övertygelse om att man kan skilja mellan företag som härrörde från den fysiska eran och organisationer som grundades under den digitala tiden. Till exempel är livslängden för företag från bitarnas era betydligt kortare än för företag som har uppstått i atomernas ålder. De sistnämnda företagens särskiljningsförmåga är inte baserad på digital teknik. De är företag som tillverkar produkter och tillhandahåller tjänster baserade på knappa råvaror. Detta står i motsats till organisationer som hämtar sin konkurrenskraft från tillgången på information.

"Omvandlingar i branschen följer varandra snabbare och snabbare. Vem kunde ha förutsagt att WhatsApp skulle locka många telekommunikationsföretag? 3D-skrivare kan ändra hela sektorer eller göra dem försvunna. Även med allt och alla på internet kommer ingenting att förbli detsamma. Alla exempel på "störande innovation" som stör marknaden på kort tid, säger Sander Duivestein, trendwatcher och ledare för denna VINT-forskning.

Amerikansk forskning av Richard Foster, konsult på Innosight visar en liknande trend i S & P 500, aktiemarknadsindex för USA. Enligt denna studie var ett bolag noterat på börsen 1958 i genomsnitt 61 år. År 1980 hade denna livstid minskat till 25 år och nu är omsättningsgraden 18 år i genomsnitt. Foster beskriver i sin bok "Creative Destruction" hur introduktionen av ny teknik stör de befintliga företagen och därmed ökar omsättningsgraden för S & P 500-företag.

"Ekonomisk tillväxt och innovation accelererar i stor utsträckning av teknologisk revolution de närmaste 40 åren, säger professor i ekonomi Willem Vermeend, förra söndagen under TV-sändningen av Buitenhof.

Sander Duivestein, Aniel Kalicharan och Roland Wessel har arbetat med denna forskning de senaste månaderna. Resultaten kommer att lanseras och förklaras vid VINT-symposiet den 17 juni 2014. VTS-trendwatchers räknar med att bryta en annan besökarrekord med över 900 deltagare i detta 20-åriga VINT-symposium i Spant! i Bussum. Programmets fullständiga program finns på www.vintsymposium.nl.

Om VINT
Verktygsinstitutet för ny teknik (VINT) av IT-leverantören Sogeti bedriver forskning om viktig teknisk utveckling. Under de senaste åren har VINT forskat på Open Source Innovation och Crowdsourcing (2006), sociala medier (2008), krisen och paradigmskiftet (2010), App Effect (2012) och Big Data (2013). I år publicerar VINT en fjärdedel om effekterna av "Internet av saker"; allt och alla på internet. VINT grundades 1994 och har nu också publicerat mer än 10 böcker och ett stort antal videoproduktioner.

Om Sogeti Nederland BV
Sogeti är en ledande IT-tjänsteleverantör som är aktiv inom applikationshantering, infrastrukturhantering och högteknologisk teknik. Sogets lösningar för mobilt arbete, säkerhet, molnet och affärsinformation bidrar till att kundernas strategiska mål uppnås på grossistmarknaden. När det gäller mjukvarutestning är Sogeti marknadsledande både i hela världen och i Nederländerna. Passion för hantverk är i generna hos de mer än 2500 Sogetists som arbetar (nära) till kunden. Sogeti Nederland BV ingår i den globala Sogeti-koncernen med cirka 20 000 IT-proffs i 15 länder med mer än 100 kontor i Europa, USA och Indien. Mer information finns på www.sogeti.nl.

Top