sv.onlinewebcreations.com

Energiförsörjare Vattenfall (Nuon i Nederländerna), en av Europas största elleverantörer, är helt engagerad i att göra lösningar för mobilitet. För att uppmärksamma detta har en internationell varumärkeskampanj utvecklats av DDB och Tribal DDB Amsterdam.

Kampanjen, som lanseras i Sverige, Tyskland och Nederländerna, är baserad på information och aktivering. Kärnan i kampanjen är "Pure Energy Challenge" -race - ett designspel som understryker betydelsen av hållbar energi inom transport.

Pure Energy Challenge är en online-upplevelse som ger användarna möjlighet att designa en bil som helt och hållet går ut på hållbar energi. Bilen byggdes och gjordes för att fungera på tre källor: vattenkraft, solenergi och vindkraft. Det skräddarsydda e-fordonet använder de naturliga väderförhållandena som bränsle att köra. Väderprognosen som används i spelet är i realtid baserat på det faktiska vädret över hela Europa.

Milo van der Meij, Account Director, DDB Amsterdam: "Om du har designat en bil kan du delta i den virtuella Pure Energy Challenge-tävlingen i hela Europa. Att välja rätt kombination av delar avgör om du kommer långt - eller ingenstans. Ju bättre du uppmärksammar vädret desto snabbare blir din bil. Du kan följa utvecklingen av din virtuella skapelse och dina konkurrenters online och i realtid. "

Pure Energy Challenge på nätet framhäver inte bara vikten av hållbar energi inom transporten utan också behovet av utmärkt teknik för att möjliggöra e-mobilitet. Det är en pedagogisk upplevelse, men också ett roligt spel att spela. Den virtuella bilen som är den första som når målområdet i Europa vinner priser sponsrat av Vattenfall.

Chris Baylis, ECD Tribal DDB Amsterdam: "Pure Energy Challenge är ett nytt sätt att titta på ekodrivningssektorn. Det är inte bara övertygande kommunikation, utan också en designutmaning och samtidigt ett beroendeframkallande tävlingsspel som bringar Vattenfalls och hållbar energi till uppmärksamhet. "

Utöver denna virtuella tävling utvecklade DDB och Tribal DDB Amsterdam ett "varumärkesbildswebbplats" där e-mobility exempel kan hittas. En av Vattenfalls hållbara lösningar är Volvo V60 Plug-in hybridbil, vilket är ett resultat av medskapande mellan Volvo och Vattenfall. Förutom hybridbilen erbjuder Vattenfall lösningar för laddning av elbilar hemma och på kontoret. Webbplatsens webbplats förklarar löftet om e-mobilitet och ger dessa lösningar närmare konsumenten.

Kontrollera Pure Energy Challenge: www.pureenergychallenge.com
Besök varumärkesbildplatsen: http://www.pureenergychallenge.com/en/brandimagesite
Visa teaser: http://www.youtube.com/watch?v=hglrA1Iuhw4&feature=youtu.be

Top