sv.onlinewebcreations.com

Apple och IBM kommer att utveckla företagsapplikationer för iOS. Det är vad båda företagen just har meddelat. Tänk på företags apps och molntjänster. Det kommer också att finnas en AppleCare för (stora) företag.

Den första mjukvaran förväntas på hösten. De cirka hundra tjänsterna och produkterna kommer att lanseras under namnet IBM MobileFirst för iOS Solutions, och IBM kommer själv att sälja iPhones och iPads till (stora) företag. Detta varierar från detaljhandel till sjukvård, och från banker till telekom.

Den delade plattformen innehåller analys, arbetsflöde och molnlagring. IBMs molntjänster är optimerade för iOS-operativsystemet.

Enligt VD Tim Cook är samarbetet idealiskt eftersom IBM och Apple inte på något sätt är konkurrenter till varandra. IBM: s CEO Ginni Rometty kallar Apple den "gyllene standarden för konsumenter", men näringslivet måste fortfarande omfamna iOS. Apple har dock redan stora kunder som Nestle, FedEx, Deutsche Bank, Johnson Controls, Luxottica, American Airlines, Barcys, Cisco Systems, GE och NASA.

Samarbetet är anmärkningsvärt. I början av Apple såg Steve Jobs IBM som sin farligaste fiende. Så småningom utvecklade IBM tillsammans med Motorola PowerPC för Mac-datorer.

(På bilden Ginni Rometty och Tim Cook )

Top