sv.onlinewebcreations.com

Ahold vill ytterligare öka onlineförsäljningen. För detta ändamål kommer hämtningsplatser att upprättas under 2012 i Nederländerna och i USA där konsumenterna kan hämta sina matvaror beställda online.

Det är det som Ahold meddelar till investerare och analytiker på måndagen när de presenterar en ny strategi. Den nya strategin omfattar sex pelare, inklusive online.

Planen som presenteras av Ahold är avsedd att öka Aholds inköp via internet. Omsättningsmålet kommer till försäljning på nätet som på fem år kommer att resultera i en årlig omsättning på 1, 5 miljarder euro. Det är tre gånger det belopp som nu samlas in med online-försäljning.

Dessutom planerar Ahold att öppna 150 nya närbutiker i Europa och 50 stormarknader i Belgien under de närmaste fem åren. Ett program är också inrättat för att spara 350 miljoner euro. Pengar som återinvesteras i företaget.

Ahold tillkännagav i förra veckan att inrätta ett e-handelslag för Europa. Förvaltningen av detta lag, som måste ta mer vinst av onlinevirksomheten, ligger i händerna på Roy Perticucci, som tidigare var ansvarig för online shopping på British Tesco.

I en förklaring sade Ahold att 300 000 konsumenter i Europa nu använder Appie mobilapp på en vecka.

Albert, nettbutiken för Albert Heijn, Gall & Gall och Etos, hade 1 miljon leveranser förra året, med det genomsnittliga orderpriset 150 euro. En tredjedel av omsättningen från Albert kommer från b2b-hörnet.

Top