sv.onlinewebcreations.com

Den holländska bredbandsmarknaden växte med 3 procent år 2015 till 7, 1 miljoner anslutningar. Tekniskt sett vann fiberoptik mest och DSL förlorade.

Med båda teknologierna är KPN den största spelaren, där Ziggo är den största med kabelinternet.

Marknadsfigurerna för det gångna året, som publicerades i morse av Telecompaper, visar att KPN fick en andel av marknadsandelarna (40, 7%) och Ziggo förlorade ungefär samma belopp (43, 4%).

Som en teknik var fiberoptik den största vinnaren med en liten trettio procent tillväxt. I slutet av 2015 var nästan en miljon anslutningar en av denna typ. I teorin tillåter denna typ av anslutningar genomströmningshastigheter för gigabiter. Kabeltekniken går också utöver gränsen på 1 Gbps med Docsis 3.1.

Kabelteknik hade en marknadsandel på 46 procent i slutet av fjärde kvartalet 2015. DSL förlorade 0, 2 procent marknadsandel och kom in på 40, 5 procent, eller en liten tre miljoner anslutningar.

Telecompaper uppskattar att konsumentmarknaden för bredbandsinternet i Nederländerna står för 1, 8 miljarder euro, ett belopp som i de kommande åren kommer att öka med i genomsnitt 1, 4 procent.

För jämförelse: I USA säljer internetleverantören Google Fiber prenumerationer med en maxhastighet på 1 gigabit per sekund. Internetleverantören är inte aktiv nationellt, men i slutet av 2016 finns den i tjugo stora amerikanska städer. Fiber hade en försäljning på mer än en halv miljard dollar förra året.

Top