sv.onlinewebcreations.com

Sju av tio holländare vill inte se webbannonsering som är personlig på grundval av hans klick och surfbeteende. De finner beteendemålriktning oönskad. Halvdelen av konsumenterna påverkas redan i sin integritet genom dialogmarknadsföring av företag.

Det är en av slutsatserna från en studie som Synovate utförde för DDMA. Det är filialorganisationen för företag som deltar i dialogmarknadsföring. Detta inkluderar kommersiell kommunikation via webben och e-post och, traditionellt, papperspost och telefon.

Resultatet av undersökningen bland 1 252 respondenter är känsligt, eftersom on-line media parter och operatörer vill registrera online beteende och rörelser av konsumenten så mycket som möjligt. Det är anledningen till att det politiska beslutet om cookielagen också ses med rädsla.

Med forskningen kommer DDMA att mäta vilka mediekanaler som nederländarna föredrar att närma sig av näringslivet för dialogmarknadsföring.

En viktig del av detta är frågan om hur penetrerande vilken form av kommunikation och reklam som upplevs. Den frågan ställs därför uttryckligen in för panelen med respondenterna. Resultaten lämnar ingenting för fantasin.

Mer än hälften av nederländska konsumenter känner redan påverkade i sitt privatliv genom att företagen närmar sig dem:

När sekretessfrågan är inriktad på webben (surfingbeteende) verkar det som att sju av tio inte behöver personlig reklam. Åtminstone när det står emot att behöva dela sina online-rörelser med företag:

Forskarna sluter också följande: "Femtiotal procent av konsumenterna föredrar fri användning av e-post och tillgång till vissa webbplatser i utbyte mot onlineannonsering, snarare än att betala för dem, så att de inte kan se onlineannonsering." Och: "Endast nio procent av konsumenterna har inga problem med deras online surfing beteende och det används för att visa dem relevant annonsering online."

I motsats till reklam via post, e-post och telefon, kan konsumenten inte ange med onlineannonsering huruvida han vill att hans online-beteende ska registreras.

Det europeiska filialinitiativet YourOnlineChoices.eu ( .nl avser en rabattwebbplats ), en form av självreglering, är det första steget mot det. Det är ännu inte klart hur många holländare som helst vill registrera sig med detta online-register. För telemarketing (Bel-me-nie Register) är detta känt: 66 procent. Dessutom vill fyra procent av respondenterna inte utsättas för "dialogmarknadsföring" via brevlådan.

Holländarna protesterar inte i princip mot att företag närmar sig honom i ett försök att upprätta en kommersiell dialog. Något mer än hälften av de svarande (56 procent) lämnar ibland sin e-postadress på företagets webbplats. Han gör det i genomsnitt 0, 7 gånger i månaden.

Synovate drar också slutsatsen att holländarna föredrar att närma sig organisationer via adresserat papper och digital mail. Och: "Konsumenten föredrar att kontakta organisationerna själva via webbplatsen där han inte (ännu) är kund."

DDMA ser den nederländska konsumentens kanalpreferens i allmänhet enligt följande:

Trends Research Dialogue Media 2011 genomfördes på uppdrag av DDMA i samarbete med 2organize, ANWB Media och PostNL.

Top