sv.onlinewebcreations.com

400 män (9 procent av den totala) flyger ifrån CNN, varav en tredjedel i den interaktiva avdelningen. Samtidigt meddelade nyhetsbolaget att det ville integrera tv- och webredaktörer.

CNN vill integrera nyhetsinsamlingen av alla olika TV-avdelningar, radiostationer och webbplatser så mycket som möjligt. Journalister måste nu kunna arbeta för TV, radio och webben. Snabba investeringar görs i digitalkameror och bärbara datorer som journalister kan resa med.

TV-kanalerna (CNN, CNNfi, CNN / SI, CNN Espanol) och motsvarande webbplatser är integrerade och ingår under ett ledningsgrupp per kanal. Faktum är att CNN interaktivt som ett paraplytjänst på nätet avlägsnas av dess funktion. Chefen för CNN interaktiva, Scott Woelfel har avgått, rapporterar Media Central.

För att göra kryssmediatrapporteringen mjukare etableras en koordinerande superdesk i Altlanta.

Nedskärningarna är i stor utsträckning förknippade med den nedslående (online) annonseringsinkomsten. Den nya kombinationen AOL / Time Warner vill huvudsakligen minska kostnaderna för att kunna behålla tidigare utgivna siffror om vinsttillväxten.

Time Warner site Entertaindom är på nominering som ska stängas, rapporterar News.com.

Top