sv.onlinewebcreations.com

Online-säkerhetsföretaget Digital Shadows varnar i en ny rapport The New Gold Rush för missbruk av kryptomynt av cyberkriminella. De fokuserar främst på människor som handlar med populära kryptokurvor och använder ett stort antal tekniker som kryptojacking, förvärv av konton, bedrägeribekämpning och falska introduktioner av nya kryptomynt (första myntutbud, ICO).

För närvarande finns det 1, 442 olika kryptomynt i omlopp och nya alternativa digitala valutor (altcoins) utges varje vecka.

Digitala skuggor skiljer på ett antal sätt: Botnets har länge använts för mincing (skapa) bitcoins, men de var väldigt komplexa. Botnets gör en comeback nu. Du hyr redan en botnet för 40 dollar.

En ny minigolf Crypto Jacker kombinerar malware Coinhive, Authedmine och Crypto-Loot i ett WordPress-plugin och lägger till SEO-funktioner. Användare kan använda detta för att klona populära webbplatser och använda dem för spamkampanjer. Programvaran är tillgänglig för endast $ 29.

Kriminella ser också chansen att hacka plånböcker och sälja de fångade uppgifterna. Kontoinformationen stuljs bland annat via phishing. Digitala skuggor har redan hittat mer än 100 användarkonton i kriminella forum som endast erbjöds sedan januari 2018.

Kriminella skapar också helt tillverkade kryptomynt. De skapar en bluff webbplats och förför intet ont anande människor att investera i falsk kryptokurrency.

Slutligen finns det pump- och dumpkriminella som artificiellt driver upp priset på små, mindre välkända kryptokurvor för att dra nytta av ökningen. De får sina vinster strax innan priset kollapser. I januari 2018 observerade Digital Shadows mer än tjugo av dessa typer av aktiviteter.

Top