sv.onlinewebcreations.com

"Vi samlar inte pengar, vi samlar in det". Tidigare internetförläggare på De Telegraaf Maurits van Rijckevorsel lanserar sin Paypool.com i morgon. Med detta hoppas han göra rädsla, påminnelser och kattklockor i företag, studenter och grupper av vänner överflödiga.

Byggandet av tjänsten för finansinsamling startade i oktober och Paypool.com kommer officiellt att gå live imorgon. Webbplatsen kan redan användas av några intresserade parter under några dagar.

Även om namnet är väldigt likat med PayPal, innehåller likheten också direkt. Paypool hjälper avdelningar, vänner och andra grupper av människor samlar pengar för ett speciellt syfte. Dessa kan vara födelsedagskrukor, burkar att betala för en resa eller ölräkningen för studenter.

Medlemmar av en "sparande grupp" kan överföra pengar till den centrala online-potten via manuell eller automatisk överföring eller direktdebitering. Van Rijckevorsel: "Det finns redan flera onlinetjänster som gör redovisningen av dessa typer av initiativ möjliga. Ingen av dem betalar faktiskt betalningen. Vi gör det. "

Paypool är samlaren av pengarna, men behåller inga pengar. Pengarna deponeras på Tunz, en fest som kan fungera som en elektronisk pengar institution. Transaktionerna behandlas av Adyen.

De flesta delar av tjänsten kan användas gratis. Endast för vad Van Rijckevorsel kallar de "lata" transaktionerna, "där snabbhet och enkelhet dominerar", är en liten avgift som begärs. Dessa är till exempel iDEAL, en kreditkortsbetalning och direktdebitering. Paypool kommer också med sitt eget virtuella kreditkort. Detta gör det möjligt för användare att göra en betalning med en engångskod via MasterCard. Efter den transaktionen kan det virtuella kortet inte längre användas för säkerhetsändamål.

Van Rijckevorsel lanserar tjänsten med Erik van Eykelen (teknik), Adam Posma (finans) och TTY Internet Solutions. Den senare ansvarar för byggandet av webbplatsen och den aktuella utvecklingen av mobilappen.

Det finns inga djuprotsade marknadsplaner. Entreprenörerna hoppas att den virala aspekten av tjänsten, per definition inbyggd, automatiskt kommer att leda till tillväxt. Entreprenören vill inte förlora när break even punkt nås.

Top