sv.onlinewebcreations.com

Candy-tillverkaren Mars har guidats för mycket av tredje part och deras data för online-annonsering. Företaget ändrar rad radikalt och zoomar in på 1: e parts data och vill köpa en datahanteringsplattform för den.

En ny känsla av brådska når godisfabriken när det gäller att göra affärer i den digitala tiden, medan global varumärkeschef Dan Durbett skisserar över The Drum. Det finns ingen brist på data om konsumenten inom denna sektor, men större delen av den informationen kommer från en annan part. Mars, tillverkare av Snickers, M & M och Twix, vill ändra det.

Durbett inser att det verkliga värdet inte kommer via konsumenten, utan från direkta kontakter med köparen. Detta gör det möjligt för honom att omedelbart marknadsföra och sälja, men minst lika viktigt är att lyssna på frågor, klagomål och förslag.

Vad planerna på den första parten ser ut, håller han sig själv. Det som är säkert är att Mars vill arbeta ordentligt. Företaget överväger att köpa en datahanteringsplattform. Det här är en stor datafält där första och tredje partens data kan importeras, exporteras, bearbetas och bearbetas, analyseras och testas. Mars i denna inställning har fullständig kontroll över sina egna data och hur vem får tillgång till det.

I allmänhet är dessa planer en del av en trend där stora varumärken tar på sig mer marknadsföringsteknik, lägger inte längre på dem och får större kontroll över sina relationer med återförsäljare och - naturligtvis - konsumenten. Förhållanden med stora tredje parter som Facebook och Google är fortfarande användbara för att kunna testa sina egna insikter med tredje part.

Liknande utvecklingar är synliga i multinationella företag som Unilever och Mondelez.

Top