sv.onlinewebcreations.com

(Inter) nationella talare och finalister Startup Awards säkerställer en oförglömlig dag TEDxAmsterdamWomen bustles under första lustrum

Här är vi. Att utforska. Att bemyndiga. För att utmärka. Med detta motto fredagen den 29 maj startade femte utgåvan av TEDxAmsterdamWomen på Hotel Okura i Amsterdam. En hel del 400 deltagare lyssnade andlöst i samtalen med en serie högtalare hemifrån och utomlands. Bland dem de tre finalisterna i TEDxAmsterdamWomen Startup Awards. De höll en vassla för det trånga rummet, varefter Nimbles förklarades vinnaren och det eftertraktade startpriset kunde tas hem.

Årsdagsutgåvan av TEDxAmsterdamWomen öppnades av grundaren Marian Spier, almanna Simone Kukenheim från Amsterdam kommun och värd Sylvana Simons. Sångaren Jenny Lane packade sedan rummet med sin förtrollande röst, och hon var också väldigt rörd. Det första samtalet hölls då av ingen annan än idrottare Marlou van Rhijn, även känd som "Blade Babe". "De berättade för mig, jag har den perfekta funktionsnedsättningen för friidrott", säger Marlou. Rummet hängde på hennes läppar.

Från sport till vetenskap och från teknik till ballett

Det första talet ställde in tonen. En unik kombination av 20 högtalare och artister som passerat för att inspirera publiken. Naomi Feil berättade om hennes metod att kommunicera med Alzheimers patienter, startkompaniet Soundos el Ahmadi gav ett brett leende på ansikten och gjorde Lucia de Berk mycket imponerad av sin speciella historia. Grundare Marian Spier: "Jag är mycket nöjd med dagens gång, särskilt för att vi har lagt ner det bästa programmet på fem år."

Danique Wiltink vinner med Nimbles TEDxAmsterdamWomen Startup Award

Glasyren på kakan från den första TEDxAmsterdamWomen lustrumen bildades av Startup Awards, vilket ger kvinnliga starta entreprenörer chansen att presentera sin idé för en stor publik. I förberedelserna presenterade tio lovande initiativ deras idé, med Nimbles (då under arbetstiteln Didactique), Rooflife och The Influcencers Movement som vinnare. I början av TEDxAmsterdamWomen hade de en Kickstart-kampanj och den 29 maj slog de sin idé för den 400-starka publiken. Juryen tilldelade Nimbles vinnaren. Danique Wiltink vinner en sann drömstart för sitt företag med Nimbles. Med en resa till New York, mentorskap från ING, TomTom, Microsoft och PWC, en klocka från TomTom och en assistent från Secretary Plus fram till slutet av året, kan Danique ta ett stort steg mot framgång.

Mer TEDxAmsterdamWomen?

På webbplatsen kan YouTube-kanalen och Flickr-kontot få ett bra intryck av evenemanget, du kan titta på samtalen och (igen) njuta av denna spännande dag. Fortsätt till nästa TED-event!

Top