sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 13 september 2018. General Logistics Systems (GLS) tillkännager förvärvet av den kanadensiska pakettjänsten Dicom Canada från Wind Point Partners, ett Chicago-baserat private equity-företag.

Dicom Canada erbjuder främst B2B-pakettjänster. Företaget är verksamt i hela Kanada, men koncentrerar sig på de östra provinserna Ontario och Quebec. Kanada är den tionde ekonomin i världen, med Ontario och Quebec som representerar 57 procent av landets BNP2. Dicom Canada är positionerat på ett sådant sätt att det kan utnyttja tillväxttrenderna på dessa marknader och ge GLS en etablerad marknadsposition i denna ekonomiska region.

Dicom Canada tillhandahåller paket-, frakt- och logistiktjänster via vägtransporter. För en kanadensisk logistiktjänst har företaget ett nätverk av 28 depåer och samarbetar med partners över hela Kanada. Dicom Canada har uppnått god försäljning och vinsttillväxt de senaste åren. Dicom Canada: s verksamhet i USA ligger utanför förvärvet.

GLS tar över företaget utan skulder (skuld och kontantfri) för 360 miljoner kanadensiska dollar (ca 238 miljoner euro). Dicom Canada genererade en okontrollerad omsättning på 233 miljoner kanadensiska dollar under 12 månader till 30 juni 2018. Tillstånd från tillsynsmyndigheten var inte nödvändigt för förvärvet.

Rico Back, verkställande direktör för Royal Mail Group: "Detta förvärv är i linje med GLS strategi för att låsa upp tillväxtsegment utanför Europa genom riktade förvärv. Med en stark närvaro i östra Kanada och fokus på B2B-segmentet är affärsmodellen för Dicom Canada jämförbar med GLS: en högkvalitativ leveransservice baserad på tillförlitlighet och utmärkt kundnöjdhet. "

Ledningen för Dicom Canada förblir i händerna på Rick Barnes, VD för Dicom Canada och det nuvarande ledningsgruppen. För den finansiella rapporteringen kommer Dicom Canada att vara helt konsoliderad inom GLS.

¹ Världsbankens BNP-ranking (2017)
² Statistik Kanada (2017)
³ Växelkurs CAD: EUR = 1: 0.66

Om GLS-gruppen
GLS, General Logistics Systems BV (huvudkontor Amsterdam), erbjuder pålitliga, högkvalitativa pakettjänster för mer än 270 000 kunder i Europa samt express- och logistiktjänster. "Nummer 1 i europeisk paketlogistik när det gäller kvalitet", det är mottot för GLS. Dessutom lägger GLS vikt vid hållbarhet. GLS-koncernen är med sina egna företag och partners närvarande i 41 europeiska länder och åtta amerikanska stater och kopplade till hela världen genom avtalsförbindelser. GLS har cirka 50 centrala och regionala överföringspunkter och mer än 1000 depåer och byråer. Med det vägtransportbaserade nätverket är GLS ett av Europas ledande paketleverantörer. Cirka 18 000 anställda och cirka 30 000 fordon utplaceras varje dag. I 2017/18 transporterade GLS 584 miljoner paket och genererade en omsättning på 2, 9 miljarder euro.

Om Dicom Canada
Dicom Canada är ett transport- och logistikföretag med huvudkontor i Montreal i provinsen Quebec. Dicom Canada är verksam inom express-, frakt- och logistikbranschen. Utbudet av tjänster omfattar paketeringar över natten och andra dagarna, frakttransporter, fraktledning och sista mil i USA och Kanada. Dicom Canada har cirka 1400 egna medarbetare och använder underleverantörer inom ett antal områden. GLS, General Logistics Systems BV (huvudkontor Amsterdam), erbjuder pålitliga, högkvalitativa pakettjänster för mer än 270 000 kunder i Europa samt express- och logistiktjänster. "Nummer 1 i europeisk paketlogistik när det gäller kvalitet", det är mottot för GLS. Dessutom lägger GLS vikt vid hållbarhet. GLS-koncernen är med sina egna företag och partners närvarande i 41 europeiska länder och åtta amerikanska stater och kopplade till hela världen genom avtalsförbindelser. GLS har cirka 50 centrala och regionala överföringspunkter och mer än 1000 depåer och byråer. Med det vägtransportbaserade nätverket är GLS ett av Europas ledande paketleverantörer. Cirka 18 000 anställda och cirka 30 000 fordon utplaceras varje dag. I 2017/18 transporterade GLS 584 miljoner paket och genererade en omsättning på 2, 9 miljarder euro.

Mer information: gls-group.eu

Top