sv.onlinewebcreations.com

Sju ungdomar GGZ-institutioner börjar börja arbeta med Virtual Reality (VR) inom psykisk vård från och med idag. Klienter ges möjlighet att övervinna en psykisk störning med hjälp av VR i en kontrollerad miljö.

Det handlar om ett samarbete mellan online behandlingsplattform Jouw Omgeving, VRspecialist VRendle och sju GGZ-institutioner förenade i Expertiseetwerk Kinder- och Jeugdpsykiatri.

Klienten kan börja arbeta med VR-ansökan i sin egen takt. Genom din miljö har både kunden och terapeuten insikt i hur behandlingen behandlas mot t.ex. agorafobi, rädsla för gatorna, rädsla för läkaren, rädsla i bussen eller panik i snabbköpet.

Med VR Exposure Therapy (VRET) är någon steg för steg konfronterad med vad han eller hon är rädd för. Personen är gradvis utsatt för de fysiska händelserna av en sådan attack.

Tillsammans med berörda parter börjar VRendle utveckla 360-graders videor för terapi, (empati) träning och avkoppling. Hälsoinstituten delar utvecklingskostnaderna med en kostnadsminskning som ett resultat. Inom några månader kommer användningen av Virtual Reality att vara möjlig med dessa inställningar.

Top