sv.onlinewebcreations.com

Snap, företaget bakom Snapchat, förlorade ytterligare 349 miljoner dollar i omsättning under fjärde kvartalet på en försäljning som knappt uppgick till 285 miljoner dollar. EBITDA uppgick till 158 miljoner.

En ljuspunkt: Antalet dagliga aktiva användare ökade med 5 procent från 8, 9 miljoner till 187 miljoner, det bästa resultatet sedan tredje kvartalet 2016. Under ett helt år gick 28, 8 miljoner användare. Intäkterna per användare ökade något med 1, 53 dollar (pdf). Investerare verkar nöjda med dessa siffror, priset har just stigit 25 procent.

Det stängda året var inte särskilt framgångsrikt för Snap. Investerare förlorade förtroende när tillväxten var en besvikelse och aktiekursen var 43 procent lägre till igår än vid börsintroduktionen i mars 2017.

Företaget ger fortfarande en stor summa pengar och var också förlustgivande i det näst sista kvartalet.

För tre månader sedan har Snap annonserat en ny app som ännu inte har dykt upp eftersom reaktionerna i testländer som England och Kanada har varit en besvikelse. Den appen måste vara lättare att använda och locka nya användare.

VD Evan Spiegel är fortsatt positiv om den nya appen som nu endast körs på Android-smartphones eftersom retentionen har minskat.

Top