sv.onlinewebcreations.com

En virtuell tränare kan i framtiden bidra positivt till terapin av personer med posttraumatisk stressstörning (PTSD), som krigsveteraner och offer för sexuella övergrepp under sin ungdom. Så säger Myrthe Tielman, som tilldelades en doktorsexamen i TU Delft förra veckan.

En virtuell tränare kan motivera patienter att behålla sin terapi och hjälpa dem att hämta traumatiska minnen som en del av en så kallad exponeringsterapi.

Den virtuella tränaren som utvecklats av Tielman fokuserar på två specifika grupper: krigsveteraner och vuxna offer för sexuella övergrepp i barndomen - grupper som båda ofta måste hantera flera traumatiska upplevelser.

Patienter kan delvis komponera sin egen virtuella tränare genom att välja utseende och röst. Den mänskliga terapeuten kan följa den virtuella verkställande terapins lopp på distans och vid behov kontakta patienten.

Med hjälp av specifika frågor hjälper den virtuella tränaren till bästa möjliga återkallelse av händelserna, miljön där de ägde rum och de känslor som följde dem.

Top