sv.onlinewebcreations.com

Den nederländska-brittiska Unilever kommer också att starta sin Foundry startup formel i USA. Unilever har hittills bidragit ekonomiskt eller å andra sidan till 4000 nystartade, varav 80 har genomfört experiment med Unilever-varumärkena.

Unilever har hittills lagt över 15 miljoner dollar i programmet, som i första hand inriktades på reklam- och marknadsföringsteknik. Därför, säger Shawn O'Neal från Unilever till AdAge, "Vi förlorar inte marknadsandelar till rivaliserande Procter & Gamble, men för små nystartade företag."

"Unilever vill fungera som sin mentor och partner för att utforska nya sätt med dem att komma i kontakt med våra konsumenter och kunder", så kallades det när programmet introducerades 2014.

Foundry grundades hittills i London. Där jobbar de tillsammans med Collider, en B2B-start-accelerator. I alla avseenden är Foundry jämförbar med en Startup Bootcamp eller Rockstart Accelerator. Mer än 200 Unilever-marknadsförare över hela världen delar sin expertis och erfarenhet som mentor.

Foundry erbjuder också nybörjare möjlighet att inrätta globala projekt med finansiering via Unilever Ventures. Unilever Ventures investerade i varumärken som StriVectin, Ren och Lumene. En annan nyinvestering var Discuss.io.

Top