sv.onlinewebcreations.com

Flera förlag är på väg att inrätta ett joint venture efter Time Inc. Innehållet på webbplatser och tidningar måste göras i samma modell som Apple någonsin har gjort för musik med iTunes.

Med detta hoppas utgivarna inte överlämna sin digitala framtid till spelare som Amazon eller Apple. Det rapporterar Financial Times.

De deltagande förlagarna fruktar att göra samma misstag som musikbranschen. Utnyttjandet av digital expansion försenades tills Apple hoppade in i gapet med iTunes. Den senare är nu den största säljaren av digital musik över hela världen.

Nu blir ebook-läsarna vanligare, rädslan för stora förläggare verkar inte otänkbar. I Nederländerna lanserade Sony nyligen två nya läsare på marknaden. Båda kan hantera PDF-filer utöver ePub och Word-dokument. Amazon säljer redan många av de digitala böckerna för Kindle i USA.

Butiken säljer innehåll från webbplatser, tidskrifter och eventuellt tidningar. Hela är utformat i den stil som även videotjänsten av NBC Universal och Disney, Hulu, hanterar.

Erbjudandet i butiken som fortfarande ska lanseras skulle inte bara bestå av innehållet som finns på webbplatser och i tidningar, utan ger även läsarna möjligheten att personifiera innehåll eller utforska vissa ämnen.

Den nya tjänsten förväntas meddelas inom en månad och kommer att lanseras under 2010.

Källfoto : jeff_leigh (CC)

Top