sv.onlinewebcreations.com

Mobil mediebyrå MobPro har startat en kreativ byrå, 24:00. Företaget vill bättre samordna skapandet och media. Reklam och mobil har inte nödvändigtvis ett dåligt äktenskap, enligt grundaren Hans Veldhorst. "Ett bra kärleksförlovning är verkligen möjligt."

Founders Veldhorst och Diederick Ubels (MobPro) hittade varandra i en gemensam frustration. Många mobilannonser utvecklas på kort sikt - bara klicken är centrala. Och det medan de två tycker att mobilskärmen också gör det väldigt bra att utveckla ett varumärke. Med 24:00 vill de ta med kreativitet, media och mobilteknologi tillsammans. För deras första arbete för Albert Heijn och Luzac är byrån åtminstone på den långa listan för SAN Accent "New Kids On The Block".

I meddelandet var att läsa att samspelet mellan mobil och skapande blir ännu viktigare. Det finns fler byråer där det här kommer samman. Vilket hål på marknaden ser du fortfarande?

Veldhorst: "Ja, byråer gör mer med mobilen. Men varumärkeskommunikation är fortfarande alltför mycket utvecklad från traditionella massmedia. Du kan se detta, till exempel, i dagens online reklamvideor. De förkortas ofta tv-reklam och sällan en bra lösning. Det passar inte med konsumenternas erfarenhet där. Medan mobilannonsering erbjuder många möjligheter att ta kontakt med konsumenterna: det är möjligt genom att kombinera de kreativa, tekniska och datamöjligheterna.

"Skapandet och media måste vara väl samordnade just nu. Det är inte så lätt eftersom folk multitaskar och byter mellan enheter och de olika plattformarna. Vi vill ge varumärken möjlighet att röra den konsumenten på ett sätt som passar de olika plattformarna. Vi gör det från en mobil första tanke, för att fler och fler mobila enheter är deras första go-to-enheter. "

Vilka är dina personliga motiv att kasta dig själv på detta?

"När jag arbetade som strateg vid stora reklambyråer ( Veldhorst jobbade bland annat för Ogilvy & Mather och TBWA ), hade vi också stor uppmärksamhet vid digital skapande. Det digitala medieåtagandet låg dock främst med mediebyrån. Min erfarenhet är att denna uppdelning mellan skapande och medier verkligen står i vägen för effektiva lösningar. Så det är bättre.

"Diederick Ubels, som kommer från den digitala kontorsvärlden, irriterade grönt och gult på kort sikt. Särskilt klick och konverteringar räknas i den världen. Vi båda tror att denna vision leder till dåliga och irriterande annonser. Som ett resultat gör konsumenterna sitt bästa för att undvika dem. Digitala marknadsförare kan i sin tur bara visa mer lågkvalitativa annonser. Och allt som hävdar att man klickar.

"Den negativa spiralen måste vara trasig. Vi är övertygade om att detta kan uppnås genom att sammanföra varumärkestänkande, media och mobilteknik. "

Kan du använda ett exempel för att klargöra vilket mervärde 24AM vill erbjuda?

"Vi har till exempel utvecklat en trevlig kampanj för Luzac. Syftet var att få holländska tentamen kandidater att bekanta sig med examensutbildning och för att säkerställa en positiv association med Luzac som varumärke. Eftersom denna målgrupp är starkt representerad på olika sociala plattformar, blev detta en mobil första sociala mediekampanj.

"Redan under kreativprocessen ser vi på hur dessa olika plattformar - Snapchat, Facebook och Instagram - kan användas optimalt för att göra Luzacs meddelande så attraktivt som möjligt för alla platser. Detta resulterade i en serie korta videor som senare anpassades till detta. På detta sätt matchar skapelsen maximalt användarupplevelsen. Eftersom vi har direkt tillgång till kampanjdata kan vi testa och kontinuerligt optimera skapandet.

"Detta är ett fundamentalt annorlunda tillvägagångssätt än traditionella byråer har. De kommer först med ett kreativt koncept, varefter ett verkställande parti lagrar detta på så många kanaler som möjligt. Uppmärksamheten går då för att maximera antalet klick, förmodligen på bekostnad av den positiva varumärkesupplevelse du vill erbjuda. "

Reklam och mobilskärmen är inte ett lyckligt äktenskap från användarens perspektiv. Vilken utveckling ser du i den?

"Jag tycker inte att det är ett dåligt äktenskap. Det kräver mer ansträngning och investering från att förstå hur reklam på mobilskärmen verkligen fungerar. Mobile erbjuder många möjligheter att visa en mer relevant annonsering. Tänk sedan på tillgänglig information om tid, plats och intressen. Dessutom erbjuder pekskärmen och gyroskopet i telefonen intressanta alternativ för varumärken att flörta med användare. Jag kommer inte att hävda att användaren någonsin kommer att bli hotellhotell på mobilannonsering. Men ett bra äktenskap med förnuft är säkert möjligt. "

I meddelandet anges att du vill påverka både konsumenternas beteende och utvecklingen av varumärket. Hur ser du den senare för dig?

"Vi är övertygade om att med digital reklam kan du också uppnå mycket bra varumärkeffekter. Forskning visar också att detta kan ske som skapande men skräddarsys efter målgruppens behov. Genom att använda teknik och data och ansluta skapande och media, säkerställer vi positiva sammanslutningar och varumärkesutveckling.

"Det är viktigt att göra dessa varumärkeseffekter lika transparenta och mätbara som beteendeeffekten. I samarbete med Blauw Research utvecklar vi nu ett tillvägagångssätt baserat på de senaste insikterna för att ge insikt om varumärkeseffekten av mobil första annonsering. Detta gör det möjligt för oss att övervaka kampanjer ännu bättre och ytterligare optimera mobilens första mediautplacering. Jag förväntar mig att vi kommer att se ett nytt skifte i användningen av mobil första annonsering: från kortsiktiga prestationsaktiviteter till strukturella varumärkesmål. "

Du hör ofta byråer talar om att "ha en inverkan". Vad betyder detta för dig?

"För mig innebär det bara att uppnå mätbar märkesprestanda. Så inte bara prestanda som relaterar till påstådd beteende, men också till vilka varumärkesföreningar du skapar i konsumenternas sinne. Och med det, varumärket är framträdande. Det vore trevligt om vi kunde bidra till en förändring i vårt fält genom att erbjuda en motvikt till den fortfarande rådande kortsiktiga visionen. Effekten innebär därför att digital och mobil verkligen blir ett heltäckande alternativ för att bygga varumärken. "

Top