sv.onlinewebcreations.com

Håll alla dina finansiella behov och behåll dem online för din egen övervakning och för eventuell diskussion och förbättring i en gemenskapsmiljö. Du gör detta bara om integritet och säkerhet är optimala. Wesabe.com tycker att det kan erbjuda.

Wesabe erbjuder denna tjänst. Du registrerar dig efter en förklaring. Förutom ett användarnamn väljer du också ett offentligt namn. Är du här och så känd som 'Peteraanzee' då borde du inte välja det som ett offentligt namn om du inte vill att alla ska kika i in och ut. Du kan ange ditt land och / eller postnummer, men det är inte nödvändigt.

Då måste du "ladda upp" bankkonton. Du kan välja mellan en serie banker som stöds, inklusive Rabobank Nederland och Belgien och ING Direct. Om din bank inte finns där kan du fortfarande ladda upp ett bankkonto om det använder formaten OFX (Microsoft Money), QIF (Quicken) eller OFC (open format). Du kommer då att bli ombedd att installera Firefox Uploader (400 KB) och starta om webbläsaren. Därefter igen skrivbordet uloader (7 MB redan).

Då får du uppdraget att ladda ner data från ditt bankkonto i ett av nämnda filformat. Men de här formaten finns inte i Rabobankens nedladdningsområde. Det är olyckligt.

När allt kommer omkring har vi ett speciellt företag här på grund av ohejdad godhet och idealism. Man måste bara kalla "Google" för att veta att dessa intentioner kommer att sänkas till efterfrågan på marknaden. Men tills de kommer dit låter de underbara.

Vad man ska tänka på: Prata med Jason, vår VD, sju dagar i veckan. Ring (800) 511-8544 mellan 12 pm och 4 pm PST. Denna Jason Knight är medgrundare av Wesabe. Den här marinen arbetade för reklamföretaget Ogilvy & Mather i Tokyo och för den avstannade Excite @ home. Hans följeslagare är Marc Hedlund, en säkerhetsexpert som arbetade för O'Reilly Media, Popular Power och Lucasfilm. Denna duo anställde webbskribenterna Cory Doctorow (Boing Boing) och Clay Shirky (New York University) för att övervaka privatlivet.

Wessabe säger "något tvångsmässigt" för att hantera hennes säkerhet (eller "Data Bill of Rights"), med principen: det är dina uppgifter. Du kan alltid ta bort dem och vi arkiverar dem inte. Vi skiljer strikt personliga konton från diskussionen och tips som ger webbplatsens mervärde.

Du kan också gå med utan att ladda upp ditt bankkonto, men det minskar det roliga. Wesabe lovar också att konvertera "bankpucka" av dina transkript till vanligt mänskligt språk. Det är för närvarande begränsat till engelska.

Med så mycket altruism, finns det några pengar tjänade? Man kan förvänta sig att en webbplats om utgifter kan börja skjuta ut från reklam. Mar grundarna lovar att hålla tjänsten fri från reklam. Pengar måste komma in från "Wesabe Pro", en betald tjänst med tillägg som ska fyllas i.

Hjälpdisken kan inte titta på dina konton om du inte ger tillstånd. Då får du en token (kod) på webbplatsen för att skicka in frågan via e-post till helpdesk.

Gemenskapen för att stödja detta är en bra idé, men för närvarande verkar det vara mycket amerikanskt orienterat. Tips för att köpa eller spara på den nederländska marknaden saknas. Roligt är idén att också placera dina finansiella mål online. Användaren ser alltid detta i en vänstra kolumn på sitt konto. Boss Jason Knight har ett "mål" för att köpa en MacBook Pro.

Wesabe är också aktiv för tips. Till exempel, efter att ha sammanställt bankkonton för de första 25 000 kunderna, jämfördes bankavgifter. De verkade skilja sig avsevärt. Detta berodde främst på olika avskrivningsperioder: en bank gör det månatligen, det andra kvartalet. Nästan ingen vet kostnaden för sin egen bank, än mindre det hos tredje part.

Idén för Wesabe som ett bokföringshjälp är inte nytt, som ett samhälle. Det finns redan i Nederländerna i nödvändiga variationer med online bokföringsprogram som är mer fokuserade på företag, till exempel Reeleezee som nu också erbjuds via Bizner Bank.

Källfoto: Henrique Vincente (CC)

Top