sv.onlinewebcreations.com

Sökmotorn Overture lyckades tredubblas omsättningen under första kvartalet, medan vinsten också ökade. Aktiemarknaden reagerade positivt på siffrorna, aktiekursen ökade med 32 procent. Ett förnyat samarbete med Yahoo bidrog till detta.

Overture tillåter företag att betala för en post i sina sökresultat, en metod som tills nyligen var kontroversiell. Internetters skulle inte få se det mest värdefulla "objektiva" sökresultatet, men annonsering, där annonsören som betalar mest kommer högst i listan med sökresultat.

Ändå började övergångsmetoden gradvis. Det började samarbeta förra året med bland annat AOL Time Warner och Yahoo. Under presentationen av kvartalsuppgifterna meddelade Overture att en överenskommelse hade uppnåtts med Yahoo om fortsatt samarbete. Det betyder ett boost för företaget, vilket Yahoo anser som en av sina prestigefyllda kunder. Förhandlingar om kontraktet med AOL TIme Warner pågår, enligt Wall Street Journal.

Investerare svarade väl på det förnyade samarbetet med Yahoo och kvartalsuppgifterna som presenterades på fredagen. Under de senaste månaderna har aktien varit under tryck på grund av att kontrakten löpte ut med stora partners som Yahoo och AOL Time Warner. Aktiekursen steg från $ 8, 14 till $ 27, 77 fredag, en ökning med 32 procent.

Overture uppnådde en nettovinst på 29, 3 miljoner dollar under första kvartalet, med en omsättning på 142, 8 miljoner dollar. Resultaten var bättre än förväntat av analytiker. Företaget hade också ett mindre positivt resultat i februari. Under första kvartalet förra året led Overture ytterligare $ 6, 7 miljoner förlust vid försäljning av 52 miljoner dollar. Overture uppnådde lönsamhet under sista kvartalet i fjol.

Förväntningarna för andra kvartalet har justerats uppåt, men företaget säger att det kommer att uppstå en ny omsättningsprognos för hela året, vilket inkluderar det nya avtalet med Yahoo. Omsättningen som detta producerar beräknas av en analytiker i Wall Street Journal på mellan 70 och 100 miljoner dollar.

Top