sv.onlinewebcreations.com

Tio procent av amerikanska Internetanvändare, eller 15, 7 miljoner människor, betalar för onlineinnehåll i år. Under 2003 kommer detta att stiga till 20, 9 miljoner eller 13 procent av internetanvändarna. I hela världen spenderar konsumenterna 6, 5 ​​miljarder dollar 2003, undersöker eMarketer och IDC.

Enligt e-business forskare eMarketer i år kommer 15, 7 miljoner amerikaner att betala för online-innehåll. Det är ungefär tio procent av alla internetanvändare i USA. Byrån förväntar sig att detta nummer stiger till 20, 9 miljoner 2003. Det är nästan 13 procent av de 162 miljoner amerikanerna som förväntar sig eMarketer på Internet nästa år.

En annan undersökning från IDC visar att 3, 8 miljarder dollar online-innehåll spenderas över hela världen i år. IDC Research förväntar sig att detta kommer att växa till 6, 5 miljarder dollar 2003. Organisationer spenderar 43, 7 miljarder dollar i år på onlineinnehåll. Ett belopp som enligt IDC: s uppskattningar kommer att växa till 88, 4 miljarder dollar nästa år.

Båda studierna tar inte upp frågan om vilken typ av innehåll konsumenten vill betala. Förra sommaren uppgav American Online Publishers Association att de flesta betalas för "affärsinnehåll", följt av "underhållning" och "personals / dating". Dessutom gjordes 85 procent av online-innehållsutgifterna på bara femtio platser, med Real.com, Wall Street Journal och Match.com som topp tre.

Forrester Research kom till väldigt olika slutsatser i höst. Det rapporterade att konsumenter av allt betald innehåll skulle vara mest sannolikt att betala för ljud och video. Konsumenterna skulle dock skaka sin hand när det gäller allmänt och specialiserat innehåll, till exempel nyheter. Inte överraskande uppgav Forrester att konsumenter som använder trådlösa datatjänster och har mer än tre års online-upplevelse och bredbandsanslutning kommer att betala för innehåll snabbare.

Forskning på detta område är fortfarande knapp i Nederländerna. Blauw Research rapporterar att hans senaste studie av betalat onlineinnehåll går tillbaka till ett och ett halvt år sedan.

Top