sv.onlinewebcreations.com

Konsumenter föredrar att tvätta istället för att gå in i en butik. Med detta anmärkningsvärda forskningsresultat lockade Capgemini nyligen uppmärksamhet. Meddelandet: Det finns ett behov av teknik på affärsgolvet som förbättrar shoppingupplevelsen. Men vad betyder detta i praktiken?

Konsumenterna får sin online-upplevelse till shoppinggatan: Shopping måste anpassas och kan göras utan krångel. Capgemini-konsulten gjorde nyligen klart att detta inte är fallet än. Med hjälp av en världsomspännande undersökning av sex tusen konsumenter och fem hundra artister inom detaljhandeln kommer det till slående slutsatser: en tredje part föredrar att göra disken i stället för att ta ett shoppingbesök. Ett jobb som bara behöver göras, 40 procent kallar det. I USA är människor mer positiva än genomsnittet, i Nederländerna något mer negativt.

Även om du självklart måste lägga en väsentlig kritisk anteckning - mängden har därför en helt annan uppfattning - konsensus är större när NPS (Net Promoter Score) mäts. När man frågar om återförsäljare får en rekommendation från konsumenterna, är svaret klart: nästan hälften av företagen får ett negativt resultat. NPS 9 är genomsnittlig. Bland återförsäljarna själva är poängen med 34 anmärkningsvärt mycket högre. Återförsäljare - och särskilt de som är på mode - har uppenbarligen svårt att förstå hur återförsäljare tänker på det. De ser inte nog att endast över 55-talet fortfarande är nöjda och lojala. Den genomsnittliga poängen för ungdomar under 24 år dykar i rött.

Då uppstår frågan vad som specifikt leder till att missnöje och vilka behov det finns. Det är trots allt konkreta punkter som förtjänar en investering eller förbättring. Kunderna är irriterade för att inte kunna jämföra produkter i butiken. Den oberoende forskning som människor är vana vid att göra under online-shopping är inte möjligt för butiksbesökarnas stora missnöje. Hur väljer du liknande enheter med en hel hyllning än rätt TV? Till exempel, med teknik kunder, är en app mycket praktiskare än den traditionella affären - en återförsäljare kan stödja det, enligt Capgemini.

Kunderna förväntar sig samma upplevelse offline som de har online. Det har sagts och skrivits förut, men vad betyder det i praktiken?

  • Det måste finnas möjlighet att se tillgängligheten av produkter hemma innan en butik besöks.
  • Produkter som beställs i affären måste levereras samma dag.
  • Kunderna förväntar sig en belöning - till exempel lojalitetspoäng - för ett affärsbesök eller en eventuell återgång till shoppinggatan.
  • De vill göra ett avtal med en produktexpert som kan hjälpa och rådgöra i affären. En fysisk anläggning visar bland annat mervärdet.
  • Ett medlemskapsprogram som ger extra rabatter och erbjudanden - som Amazon gör med Prime - uppskattas också.
  • Och shopping bör framför allt vara en upplevelse: ytterligare aktiviteter (träningstider, demonstrationer etc.) lockar publiken.

Fler möjligheter i bilden nedan och rapporten.

Top