sv.onlinewebcreations.com

Den franska klick-och-mortelkedjan Troc expanderar till Nederländerna med en franchiseformel. Inom tre månader öppnas den första affären där individer kan erbjuda sina begagnade föremål till salu, på minst 1200 kvadratmeter butiksfönster och via webben. Troc kan samarbeta med Speurders.nl för marknadsföring.

Kort före slutet av 2006 tecknade Jaap Rensen kontraktet med Troc France för att hantera huvudlicensen för franchiseformeln i Nederländerna. Detta ger honom moderbolagets rätt att bygga en lokal kedja med franchisetagare som köper begagnade föremål från konsumenter och säljer dem via en butik och internet.

I Frankrike har den 25-årige Troc (franska för "byteshandel") redan 150 butiker av denna typ och i Belgien 30. Dessutom finns franchiseaffärer i Spanien, Luxemburg, Schweiz och Tyskland.

De nederländska webbsidorna i Troc är redan i en tidig version online för att göra internetanvändarna bekanta med konceptet. De första butikerna måste dock öppna. Jaap Rensen: "Vi har just gått in i master franchisen och letar nu efter lämpliga platser och intresserade entreprenörer." Ett antal kommuner håller nu diskussioner, bland annat Haarlem, Rotterdam och Alkmaar, men den första grenen kommer sannolikt att öppnas "i regionen. Haag. "

Att hitta lämpliga rum är svårt, Rensen instämmer. "Men du märker att kommunerna blir alltmer flexibla." Vi letar efter affärsutrymmen på minst 1200 kvm för så kallade sändningsaffärer, särskilt eftersom vi köper och säljer stora och dyrare föremål, varför du snart kommer att hamna på en möbelboulevard. " En av Nederlands första sändningsbutiker, Verkoopwinkel.nl, verkar från en byggnad på möbel boulevarden i Zaandam.

Rensen är inte helt obekant av att ta och sälja begagnade föremål. Han har förvaltat master franchise av amerikanska "pantbank" Cash Converters i åratal. Dessutom hanterar han tillsammans med sin kollega Edwin van der Heide två så kallade Speurders Stores, fysiska butiker som drivs under Telegraaf-titel Speurders.nl.

"Vi kan faktiskt förvärva kunskapen om försäljning i sändning via vår Speurder Store, men hos Troc kan vi bygga på internationell kunskap om affärsverksamhet och utbildning som har skaffats under en period av många år, och vi kan nu rulla ut snabbare." Det sägs inte att Rensen stänger Investors Store. Han undersöker emellertid möjligheten, tillsammans med Speurders.nl, som är ett mer känt varumärke än Troc i Nederländerna, att bygga upp en ny kedja genom en dubbel varumärkespolitik. Speurders.nl bekräftar det på begäran.

Konsumenter som skickar sina begagnade artiklar till en lokal troc bestämmer priset på varan som ska säljas tillsammans med en specialiserad medarbetare. Om varan är osåld i butiken och på nätet i en månad sänks priset. Den processen upprepas tre gånger. När varan slutligen säljs får Troc mellan 20 och 38 procent provision avgift. Ju lägre försäljningspriset är desto högre är kommissionen.

Källa foto: Mister Boboli, förvärvad via Creative Commons licens

Top