sv.onlinewebcreations.com

Online timmerhandel Gadero från Groningen utökar sin verksamhet till Tyskland. "Det är en nära granne och logistiskt lätt att hantera för oss", säger direktör Henk Jan Bijmolt.

I början av denna vecka gick Gadero.de med ett urval av vad bolaget i Nederländerna och Flandern säljer. "Vi är specialister inom trävaruhandel och vill stanna på det sättet. Om du vill växa måste du expandera ditt arbetsområde ", förklarar Bijmolt till den här utgåvan.

Han förberedde lanseringen på den östra marknaden i tre år och gjorde omfattande forskning inom den digitala och fysiska domänen. "Tyska vill bara ha högsta kvalitet och mycket detaljerad produktinformation, till exempel hur många knop det finns per kvadratmeter och hur träet torkas."

Gadero väljer medvetet att inte handla via en marknadsplats som Amazon och att hålla alla distributions- och marknadsföringsprocesser i sina händer. Det innebär att annonsera främst via Google AdWords och Shopping och eventuellt eBay.

Inte hela Tyskland är en del av serviceområdet. Regionen mellan Hamburg och Ruhrområdet valdes. Det är där fem eller sex miljoner människor lever. "Vi börjar med en lastbil varannan vecka, men jag hoppas att gå till en vecka."

Top