sv.onlinewebcreations.com

På morgonen har vi olika behov än på kvällen. Detta återspeglas också tydligt i vårt (online) sökbeteende. Beslist.nl analyserade användardata om 3 miljoner (anonymiserade) besökare, för att ta reda på vilka produkter som önskas vid vilken tidpunkt och vilken dag som helst.

Tydliga skillnader kan ses per dag och per dag i veckan. Till exempel används morgonen på att leta efter hälsoprodukter eller nya verktyg, medan man på kvällstid söker skor och kameror.

Anmärkningsvärda trender
För nästan varje produktgrupp finns det en eller flera dagar där efterfrågan är större eller mindre. Skor är ett undantag till detta. Sökningen efter ett nytt förvärv för skoskåpet varar hela veckan.

Måndag är den mest trafikerade i nästan alla produktgrupper, förutom kameror, leksaker och speciellt möbler. Du jämför den senare på söndag, kanske för att leta upp möblerna på "offline" möbel boulevard.

Sökningen efter leksaker sker mycket efter skolan (mellan 15:00 och 17:00), men också när de flesta barn redan är i sängen, efter 20:00.

Hälsoprodukter och bikini
Bikini och hälsoprodukter är varandras motsatser. På morgonen och vid lunchtid söker folk proportionellt 30% oftare för hälsoprodukter. Bikini, å andra sidan, ses 20% oftare på eftermiddagen och kvällarna.

Sök på chefs tid
Under lunchen söker män efter verktyg och grillar. Kvinnor letar nu efter hälsoprodukter. I slutet av eftermiddagen är DVD-skivor, skor, mobiltelefoner och speciellt bikinier de mest populära.

Kvällsprodukter
I början av kvällen söker kvinnor fortfarande efter en ny bikini, men byter sedan till mode och skor. Också efterfrågas möbler och kameror senare på kvällen, medan erotiska produkter är relativt populära på natten.

Visuell vy
Beslist.nl analyserade över 60 miljoner (anonymiserade) besök på deras hemsida. På http://www.beslist.nl/info/zoektrends.html hittar du mer information om de undersökta produktgrupperna, liksom några diagram med de mest slående söktrenderna.

Top