sv.onlinewebcreations.com

Under årets lopp kommer de 45 tryckta regionala utgåvorna av De Telefoongids & Gouden Gids att publiceras för sista gången i Nederländerna. Fördelningen av den sista guiden i kommunerna Venlo, Roermond, Venray och Weert startar den 9 augusti. Fördelningen tar flera veckor. Det betyder att efter nästan 140 år kommer en unik informationskälla för telefon- och adressuppgifter för alla invånare i regionerna Nord och Central Limburg att upphöra.

Sedan 1996 har de (alltid aktuella) uppgifterna redan publicerats online på www.detelefoongids.nl. Det kommer inte som någon överraskning att de allra flesta användare nu tittar upp online-telefonnummer, adressuppgifter och öppettider för butik. För att rymma den begränsade gruppen äldre som fortfarande använder den tryckta versionen av guiden, anordnas specialkurser av DTG i samarbete med SeniorWeb för att hjälpa dem att byta till online.

DTG har nu gjort den fullständiga omkopplaren till online och hjälper små och medelstora företag att presentera sig online. Små och medelstora företag som tidigare annonserade i De Telefoongids & Gouden Gids har redan möjlighet att göra sina hemsidor, adresser och företagsuppgifter på 30 online-plattformar, inklusive Google, optimalt att hitta genom särskilda prenumerationer. På så sätt kan varje företag hittas på nätet optimalt för användare som letar efter en rörmokare, pizza restaurang, sjukgymnast eller frisör.

Passande farväl till en ikonisk bok

Utgivare DTG stänger publiceringen av tryckta telefonkataloger i stil med en specialutgåva. Den senaste telefonkatalogen och gula sidorna är en unik lagringskopia och kan användas några år efter publiceringen.

Vägledning seniorer

Användare av pappers- telefonboken vill hjälpa DTG att slå upp telefonnummer och annan information om personer och företag på nätet. I samarbete med SeniorWeb erbjuder DTG "workshops" för en liten avgift för de berörda volontärerna. Webbplatsen för SeniorWeb erbjuder också mer information om online-sökning efter telefonnummer: www.seniorweb.nl/telefonnummer-opzoeken.

De som är intresserade kan hitta mer information på www.seniorweb.nl/leercentra eller kontakta Seniorweb på telefon 030-2769965 under kontorstid.

I övrigt förblir telefonnummerinformationen 1819 tillgänglig som ett alternativ till online-sökning.

Top