sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam ArenA öppnar sina dörrar i eftermiddag för den första så kallade Big Data Hub i Nederländerna. Entreprenörer kan dela data med regeringar och forskare och utveckla datastyrda innovationer. På alla möjliga områden: från underhållning till rörlighet.

Data Hub fokuserar i stor utsträckning på applikationer i och runt ArenA. Det kan innebära att besökarnas flöden styrs, optimerar besökarnas erfarenheter, ökar säkerheten, utnyttjar vatten och el bättre och ger snabbare och snabbare service.

Big Data Value Center är en del av det tidigare lanserade Amsterdam Innovation ArenA. En av anläggningarna kommer att vara ett integrerat kontrollrum där alla data från mobilitetsflöden, verktyg och säkerhetskameror kommer att kombineras för brottsförebyggande och reglering av optimala utrymningsvägar via LED-belysning i golvet.

Transportföretag kan bättre effektivisera rörligheten under toppar. Energi-, avfalls- och vattenföretag använder uppgifterna för att kunna genomföra förebyggande underhåll eller för att göra processerna mer hållbara.

Under händelserna kan data användas för att förbättra upplevelsen via sociala medier och smartphones genom att följa spelare på fältet eller ha bilder gjorda och delade. Deltagarna i navet kan testa dessa och deras egna begrepp och dataset i denna operativa miljö.

De viktigaste partnerna är KPMG, handelskammaren, TNO och Commit2Data. Dessa initiativtagare hoppas att lösningarna kommer att tas över av de samarbetsvilliga parterna till (andra) spelande städer i EM. Eller till liknande platser som Schiphol eller Floriade.

Big Data Hub Amsterdam Metropolitan Area är det första navet på fyra och har ett viktigt fokus på den kreativa industrin. I slutet av detta år följer Big Data Hub för säkerhet och logistik i huvudstadsregionen Haag / Rotterdam. I slutet av 2017 bör även naven i norra Nederländerna (Energi) och Nord Brabant (Manufacturing Industry) lanseras.

Top