sv.onlinewebcreations.com

Hoofddorp, 20 maj 2015 - Plantronics, en pionjär inom ljudteknologi, har vunnit två exemplar av den prestigefyllda Red Dot Award: Produktdesign 2015 . Juryn med 38 medlemmar tilldelade både stereo Bluetooth-headsetet BackBeat FIT i kategorin konsumentelektronik / hörlurar och kontorshögtalare EncorePro 510/520 i kategorin kommunikation / headset med en utmärkelse. Tilldelningen av detta kvalitetsmärke visar igen den utmärkta kompetensen hos designteamet. Plantronics vann fyra iF-produktdesignutmärkelser tidigare i år.

Red Dot ses som designkvalitetspriset över hela världen och inom olika sektorer. Endast de produkter som sticker ut när det gäller design får priset. I år fick juryen, bestående av internationella experter, inte färre än 5000 inlägg från 56 länder. En ny rekord under de 60 år som utmärkelserna presenteras. De viktigaste kriterierna för bedömningen var graden av innovation och produktdesignens kvalitet. Den 29 juni kommer de internationella företagen att träffas vid Red Dot Gala i Essen och de vinnande produkterna kommer att visas i utställningen "Design on Stage" i fyra veckor innan de ingår i permanentutställningen av Red Dot Design Museum.

BackBeat FIT
Stereo headsetet BackBeat FIT är konstruerat för användning under träning och kombinerar komfort, stabilitet och bra passform med Plantronics berömda ljudkvalitet. Headsetet kan anslutas trådlöst till olika enheter via Bluetooth och sätter stopp för en jumble av ledningar. Tack vare sin kompakta och lätta design kan användarna helt koncentrera sig på träning och njuta av musik. Säkerhet har också funnits. Headsetet kommer i ljusa färger, är gjord av reflekterande material och kupolen är utformad så att idrottare hör omgivande ljud så att de kan uppfatta möjliga faror i miljön. De mjuka, ändå starka och flexibla huvudbanden och in-ear- stabilisatorerna ger en stabil och stabil passform som är bekväm, oavsett hur aktiv användaren är. BackBeat FIT levereras med ett neoprenarmband där en smartphone kan lagras.

EncorePro 500-serien
Headsetsna från Plantronics EncorePro 500-serien har en professionell industriell design. Nya material och teknik har använts och tack vare den lätta designen är de väldigt bekväma att ha på sig hela dagen. Brusreduceringstekniken säkerställer optimal samtalskvalitet och reducerar bakgrundsbruset hos personer som skriver på tangentbord och samtal från den närmaste omgivningen. Serien består av följande modeller: EncorePro 510/520 (över huvudet), EncorePro 530 (över örat) och EncorePro 540 (justerbar). Den sistnämnda är unik i sin enkla design och högpresterande ljud, oavsett preferensen när det gäller bärstil. Alla modeller stöder bredbandsljud.

Om Red Dot Award
Red Dot Award skapades av Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Med cirka 17 000 poster årligen är det en av de mest respekterade designtävlingarna i världen. År 1955 träffades juryen för första gången för att utvärdera de bästa mönstren och i år firar 60-årsjubileum. Den eftertraktade utmärkelsen, "Red Dot", är ett internationellt kvalitetsmärke för särskiljande designkvalitet. För att garantera mångfalden i mönster är Red Dot Design Award indelad i tre kategorier: Produktdesign, Kommunikationsdesign och Designkoncept . För mer information se: www.red-dot.org.

Om Plantronics
Plantronics är världsledande inom ljudkommunikation för företagsanvändning och konsumenter. De har varit banbrytande trender inom ljudteknik i femtio år och skapar innovativa produkter som gör det möjligt för människor att kommunicera lättare. Från enhetlig kommunikation, Bluetooth-headset till spelprodukter, erbjuder Plantronics oöverträffad kvalitet, en idealisk upplevelse och enastående service. Plantronics-produkterna var ursprungligen konstruerade för kommersiell luftfart och används nu av alla Fortune 100-företag samt flygledare, nödnummer och konsumenter runt om i världen. För mer information, besök: www.plantronics.com.

Top