sv.onlinewebcreations.com

Sherpaan såg torsdagen den 6 mars hur tre användare av deras kontorsprogramvara gick ut med ett Thuiswinkel Award. Tilldelningen av denna xs-version ägde rum vid The Harbor i Amsterdam.

Konsumenterna kunde rösta för sin favoritwebshop i nitton kategorier förra månaden. Tusentals konsumenter betygsatte de 97 nominerade webbshopen på basis av ett online frågeformulär. Resultaten av denna studie, som genomfördes av Q & A Research & Consultancy, ledde till att vinnarna av publikumspriserna bestämdes. Sherpaan-kunderna nominerades också i ett antal kategorier. Totalt gick det på nio webbshops. I slutet blev tre röstade till den bästa webbutiken i sin kategori och fick priset från TV-presentatorn Sophie Hilbrand.

Datorhårdvara och mjukvara
Sneltoner.nl vann första pris i kategorin Datorhårdvara och mjukvara. Sneltoner fokuserar på försäljning av bl a patroner via internet. Sherpaan kommer från denna webbshop. Från och med januari 2008 växte Sneltoner.nl webbshop som kål, med mer än 10 000 kunder inom sex månader.

På grund av den enorma tillväxten insåg företaget att det inte längre kunde räcka med bara Multivers som system bakom webbutiken. Något annat var tänkt på. Sneltoner.nl har faktiskt varit baserat på utvecklingen av Sherpa backoffice-programvara från Sherpaan. I februari 2009 grundades grunden för byggandet av Sherpa.

Konsumentelektronik och telekom
Styrkan hos Sneltoner.nl är att beställningarna bearbetas med blixtens hastighet. Produkter som beställs på vardagar före kl. 22.30 kommer att levereras nästa dag. De kan göra detta delvis av Sherpaan backoffices programvara. Båda företagen är belägna i eCommerce Centrum A12 i Ede. Vinnaren av Thuiswinkelpriset i kategorin Consumer Electronics and Telecom, BatteryKing.nl, har också sitt hem i detta centrum.

Kategori Djur
Medpets gick också bort med ett Thuiswinkel Award i kategorin Djur. Medpets är ett apotek på nätet som skickar en stor mängd paket varje dag till privata kunder med ett husdjur i Benelux och Tyskland via webbbutikerna Medpets.nl, Medpets.be och Medpets.de.

Ägare Elies van der Graaff fick priset från Sophie Hilbrand. Medpets har arbetat med Sherpa Backoffice Software från Sherpaan sedan mars förra året. "Detta har väsentligt förbättrat hela vår logistikprocess. Innan vi arbetade med Sherpa hade vi ingen realtidsinsikt i beståndet och vi beställde dagligen från våra leverantörer baserat på uppskattningar. Sherpa ger oss nu dagliga orderråd för alla våra leverantörer. Detta gör ordering mycket snabbare och beståndet är effektivare ", säger Van der Graaff. Enligt henne har samarbetet med Sherpaan Medpets gjort en stor professionalisering, vilket har resulterat i Thuiswinkel Award för bästa webbshop i kategorin Djur.

Top