sv.onlinewebcreations.com

[MAGAZINE] Självschemaläggningsprogram, kontorswikis och bärbara nomader. Det nya sättet att arbeta måste ersätta den tråkiga kontorsgarden, men introduktionen har inga rosor. Både tekniskt och mentalt kan många hinder fortfarande tas. Unga människor vill inte msn alls.

Ingen i det nya Microsoft-kontoret i Schiphol har sin egen arbetsplats. Och de som vill vila under arbetet kan gå till "powernap" -rummet. Den nya byggnaden, inklusive en snygg vägg- och spelkonsol, är en del av det nya sättet att arbeta i Nederländerna. Programvaruföretaget är en bra förespråkare, precis som företag som HP, Interpolis och Rabobank. Att arbeta på distans via internet gör det möjligt. I det nya arbetssättet är kontoret inte längre den plats där allt händer, men speciellt en mötesplats för hemarbetare. Även om det är exakt Dik Bijl, ambassadör för det nya arbetet hos Microsoft och författare till böcker om ämnet, föredrar att arbeta på kontoret i ett av koncentrationsrummen. "På grund av barnen är det ibland svårt att arbeta hemma. Här ligger jag i ett slutet loft, med fönster öppna. Vi har två typer av utrymmen i denna byggnad, som matchar de två huvudsakliga aktiviteterna hos kunskapsarbetare: koncentrera och kommunicera. "

Men det nya sättet att arbeta handlar om mer än att klassificera kontor och arbetsplatser. Det har blivit lika diffust ett begrepp som web 2.0 och omfattar nästan allt som social innovation har att göra med arbete: flexibla arbetstider, enskilda friheter och ansvar och samarbeta och dela kunskaper via internet. Det är inte ett mode eller en hype, säger Bijl. "Vi måste alla bli mer produktiva i västvärlden med sin kunskapsekonomi. Fabriksarbetare har blivit mycket mer effektiva genom bättre processer, men det finns inte en sådan ökad produktivitet bland kunskapsarbetare. Det är målet med det nya sättet att arbeta: effektivare samarbete, oberoende av tid och plats, mer oberoende och med mer eget ansvar för anställda. "

Illustration: Pepijn Barnard

I synnerhet ICT-företag omfamnar det nya sättet att arbeta ", som i E-Office och HP. Det är ingen slump. Många av innovationerna är möjliga med ny teknik, enligt Bijl. Viktigt är internettjänster för att dela kunskap och nya mjukvarusystem för att effektivisera alla former av kommunikation, som samlas under begreppet "enhetlig kommunikation". Web2.0-verktyg börjar gradvis sippra in i fler och fler organisationer. Wikis, bloggar, snabbmeddelanden, sociala nätverk, märkning, social bookmarking och mashups. verkar passa perfekt in i det nya sättet att arbeta tänkande. Men ett hinder i introduktionen är att endast en liten del anställda är beredda att investera tid och energi i dessa nya resurser, säger Jan Krans, affärsutvecklingschef ECM på Atos Origin: "Vanligtvis är bara en procent av användarna entusiastiska, ytterligare nio procent deltar ibland och nittio procent konsumeras ensamt. Men det är inte dåligt. "

Bättre integrerad

Bijl förväntar sig att detta beteende i slutändan kommer att förändras: "Vi måste bli av med det klassiska tankesättet" kunskap är makt ". Om du delar kunskap med andra kan du få själv reaktioner eller få bra nya idéer. "Och om de interna web2.0-verktygen är lätta, kommer större grupper av kollegor att använda dem, tror han. "Nästan alla är på webbplatser som Hyves och Facebook, företag måste lära av det. När människor ser mervärdet och det är enkelt nog, använder de det. Många nya verktyg kommer att integreras bättre i det dagliga arbetet de närmaste åren. Vi är nu vana vid e-post och kanske också till en RSS-flöde med de senaste ändringarna på en intern wiki. "

Illustration: Pepijn Barnard

Sådana intranätwikier bevisar deras användbarhet här och där. Krans av Atos Origin har exempel på regeringar som framgångsrikt distribuerar wikis. "Regeringarna skriver många dokument som behandlas i styrgrupperna. Genom att bearbeta bitarna i en wiki ömsesidigt, kommer de snabbare. Dessutom är slutprodukten lättare att komma igenom. Det är inte längre kronologisk, ord hänvisar direkt till relevant ytterligare information. Mycket bekvämare än att behöva gå fram och tillbaka i ett pappersdokument. "En stor fördel är att flera kollegor kan arbeta i samma dokument och att alla kan se alla förändringar igen. Enligt programchef David de Nood i IKT-tanken använder organisationer också allt mer textmining för att "förklara" viktig information från stora mängder ostrukturerad data. "Ett automatiskt och lärande program tittar på informationen och klassificerar den i ett lämpligare format." Det nederländska företaget Teezir erbjuder till exempel lösningar för detta.

Unified Communications

Mer effektivitet kan också uppnås inom det nya sättet att arbeta inom kommunikationsområdet. System för "enhetlig kommunikation", till exempel från Microsoft, Cisco eller NEC-Philips, stiger. De försöker erbjuda alla former av kommunikation, som internetuppringning, mobiltelefon, chatt och röstmeddelanden, i en inkorg. Dessutom väljer systemet inkommande samtal och förfrågningar om vad som behöver göras på grundval av användarens inställda tillgänglighet. Kollegor ser också kontinuerligt varandra status. Plantronics-direktören Philippe Vanhoutte, en ofta talad talare vid konferenser om det nya sättet att arbeta, är en entusiastisk användare av enhetlig kommunikation. Han finner bara termen "för vag". "Det är bättre att förklara det som en slags central adressbok som du kan ta var som helst, både på datorer och telefoner, och där du kontinuerligt kan dela din tillgänglighet eller plats och på basis av vilken den bästa kommunikationsformen justeras. Åttio procent av kontorspersonalen har tittat på en Outlook-skärm i flera år. Alla andra former av direkt kommunikation kommer nu också att finnas där. "

Enligt honom måste den underliggande IKT-infrastrukturen för företag ändras för införandet av enhetlig kommunikation. Inte alla nya enheter är lätta att passa in i en affärsmiljö. "Jag har också en iPhone, men det är fortfarande olämpligt för internt bruk, säger Vanhoutte, som är nöjd med användandet av Skype-ringsprogrammet och Salesforce.com online CRM-system. Anställda kommer i allt högre grad att ringa via sin bärbara dator, förutspår han. "De tuffa telefonkostnaderna utomlands kan verkligen inte göras längre. Låt anställda använda internet istället för sin mobiltelefon. "

Ax från Microsoft tror starkt på videosamtal. Nya system, som Microsofts egen RoundTable (1500 euro), ger ett "mindre avstånd mellan fysiska och virtuella möten". RoundTable filmar en konferensbord i 360 grader via sex kameror, så att alla är på bilden. Den svampliknande enheten zoomar automatiskt in på personen som talar. "Vid möten där en person ringer in känner han ofta det femte hjulet på bilen, vilket är mindre." Microsoft är inte den enda leverantören av enhetlig kommunikation. Jan Krans: "Open Source kan tillhandahålla partiella lösningar inom det totala paketet med nya verk, till exempel DimDim är för online-möten, DekiWiki för wiki, WordPress för blogg, Delicious för social bookmarking, LinkedIn för socialt nätverk, användarvänlighet för social omröstning. Dessa är alla olika instrument. Hur kan du nu samarbeta optimalt i en orkester? "

De nödvändiga IKT-modifieringarna betyder att samlad kommunikation fortfarande är för krävande för många företag. Men tidvattnet verkar vända. Redan 15 procent av stora företag skulle ha gjort steget till sådana system, denna sommar visade en undersökning av Marqit Research. Men enligt Marqit har lösningar ännu inte kristalliserats ". Bakgrunden till enhetlig kommunikation är ganska komplex och riktiga öppna standarder är ännu inte tillgängliga.

motstånd

Ett hinder är att avdelningarna ibland störs av införandet av nya webb 2.0-liknande verktyg. Exempelvis visade en CIO.com-undersökning i år att majoriteten av IT-chefer inte väntar på webbloggar, wikis eller sociala nätverk för internt bruk. Säkerhet ses som den största nackdelen. Dik Bijl från Microsoft kallar det som "ett misstag". "Det är fullständigt möjligt att kontrollera tillgången till den här typen av verktyg."

Men också arbetspraktiken är ibland ett nytt, flexibelt tillvägagångssätt i vägen. Arbetsmönster är särskilt svåra att förändra. Trenden att låta anställda organisera sitt schema själva kan medföra förändringar. Medarbetarna får större inverkan på arbetstiden på grund av programvaran, så att de i slutändan kan kombinera sitt arbete bättre med sina privatliv. I Sverige är hundratusentals anställda redan tillfredsställande "självrörande". Men i Nederländerna, enligt Nederländerna Centrum för social innovation, undersöker endast cirka 40 företag inköp av självgitteringsprogram. KLM och de nederländska järnvägarna experimenterade redan med det, men nästan inget företag gör det redan strukturellt. Både arbetsgivare och anställda vill inte. "För chefen är det ganska lite att bli av med ratten. Personalen är i sin tur tveksam till att lägga kollektivavtal på klackarna ", säger HR-sakkunnig Jan de Leede i GPD-tidningarna i september. Den här delen av det nya arbetet kommer också upp mot en envis övning: anställda som plötsligt inte är i en viss stund, på grund av ett flexibelt schema, kan ibland vara svåra eller inte alls ersätta.

Illustration: Pepijn Barnard

Generation Einstein

En bra översikt över vad nederländska företag gör inom området för nytt arbete saknas fortfarande. Men studenter från Haag University of Applied Sciences startar i år i en ny "mindre" kurs, inrättad tillsammans med Atos Origin. De kommer att hålla skanningar på företag om det nya sättet att arbeta. "Alla gör något annat, men vad gör de egentligen? Vi vill ta reda på det, säger Krans. Företagen erbjuds också ett paket för att experimentera med "det nya sättet att arbeta". "Det är lite som första gången du kan åka paddling. Du vet inte hur trevligt det är förrän du går in i en kanot en gång. Om du erbjuder det kan företag och anställda lära sig genom att helt enkelt komma överens. "

En trend kommer i slutändan att tvinga företag att omfamna det nya sättet att arbeta, förväntar Bijl. "Åldringen är på gång. Titta på skattemyndigheterna. Under fem år lämnar nästan en fjärdedel av personalen. Därför jobbar skatte- och tullverket nu hårt för att införa nya sätt att arbeta, medan det inte fanns utrymme för det i flera år. Vem vill jobba i sitt dogmatiska företag? Även polisen försöker locka fler och fler unga medarbetare genom ny teknik. "

Enligt hans uppfattning inser arbetsgivare ofta att de måste anpassa sig till ungdomarnas önskemål. Men den stora frågan är om dessa ungdomar arbetar så annorlunda än äldre kollegor. Detta måste också demonstreras under minoriteten vid Haagse Hogeschool. Krans: "Vi vill veta hur den så kallade" Generation Einstein "fungerar." Tenoren i termen Generation Einstein, som lanserades för ungdomskommunikationsbyrån Keesie för två år sedan, är: Ungdomar är inte så lat eller ytliga som ofta menas, men smartare, snabbare och mer socialt, delvis tack vare den intensiva användningen av internet. "Men vilka instrument använder den här generationen verkligen? Ska de samarbeta via nya onlinesystem eller verkar det som om de, precis som resten, bara skickar Word-dokument fram och tillbaka? "Frågar Krans sig själv.

Mötesplats

De anställdas framtida förväntningar verkar redan vara anpassade till "det nya sättet att arbeta". I slutet av september avslöjade BNR Nieuwsradio och Randstad forskning på "arbetsplatsen om tio år" att fyrtio procent tycker att man bara går till kontoret för att delta i möten och ha kontakt med kollegor. Exakt "kontoret som mötesplats" som bland annat Microsoft har i åtanke.

Men med internetkommunikation på jobbet är unga anställda anmärkningsvärt konservativa. Nästan hälften av den yngre generationen säger ingenting i BNR-forskningen i MSN och webbloggar som kommunikation för arbetsplatsen. Att medan entreprenörer är mer entusiastiska att chatta och blogga.

Enligt Joost Vriesman, strategichef på Randstad, visar det sig att de i sitt onlinebeteende föredrar att skilja arbets- och privatlivet. "Tydligen är MSN för privatlivet och ungdomar vill hålla det åtskilt från arbetet." Detta kan ordnas genom enhetlig kommunikation.

Top