sv.onlinewebcreations.com

Medieföretag är ett specifikt mål för falska nyhetsleverantörer. Det säger säkerhetsföretaget Digital Shadows, som säkert analyserade fyrtio nyhetsnyheter.

Företaget identifierade också säkert 2.858 levande simulerade webbplatser. Genom att ändra en eller flera bokstäver i ett domännamn och användningen av kloningstjänster är det möjligt att skapa en falsk version av en riktig nyhetsorganisation som är svår att urskilja från originalet.

Hittills har uppkomsten av falska nyheter alltid tillskrivits den politiska domänen. distributörerna skulle agera på ideologiska överväganden. Men på den sk mörka webben, som endast är tillgänglig via Tor Browser, kan tjänster hittas i syfte att skada företag.

Återförsäljare är också ett mål. Det finns en hanterad tjänst som erbjuder rankningar, recensioner, röster och försäljningsreklam på Amazon. Priserna varierar från $ 5 för en obekräftad recension till $ 10 för en verifierad recension och till och med $ 500 för en månadsabonnemang.

Digital Shadows avser även pump och dumpning på den mörka banan. I denna process köps stora partier av altcoins (kryptokurrency, bortsett från bitcoin) gradvis för att realisera en prisökning. Via sociala medier finns stort intresse för denna virtuella valuta. Altinerna handlas med ett specialverktyg genom olika konton för att fortsätta kursen.

Dessutom identifierade Digital Shadows mer än tio tjänster som ger användarna möjlighet att ladda ner programvara för att styra sociala medier. Det finns redan en provversion för bara sju dollar. Vissa verktyg kan främja innehåll på hundratusentals internetplattformar samtidigt, inklusive forum, bloggar och bulletiner.

Top