sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 13 september 2016 - Teradata Corp. (NYSE: TDC), en leverantör av analyslösningar, meddelar Teradata Customer Journey Analytic Solution. Det erbjuder en komplett uppsättning möjligheter att skilja på varje enskild kunds beteendeväg, för att sedan bestämma nästa bästa interaktion och för att uppnå en konsekvent personlig varumärkesupplevelse för varje kanal och kontaktmoment.

Lösningen använder Teradatas beprövade konsulttjänster, samt teknik för realtidsintegration av kunddata, avancerad beteendeanalys och multikanalsmarknadsautomatisering. Fokuserad på CMO som verkligen vill förstå varje enskild kundupplevelse och vill gå utöver den gamla skolan, en-till-en-marknadsföringsteknik, som är beroende av inköp och traditionell kundprofilering. Med insikterna från Teradatas analytiska lösning för kundresor kan marknadsförare optimera sina mål, till exempel svar- och konverteringsförhållanden, service, churn och kundtillfredsställelse. Detta resulterar omedelbart i starka affärsresultat, inklusive högre försäljning och kundretention.

Kunderna kräver idag att varje interaktion med ett varumärke är konsekvent men också personlig och relevant. Detta trots det ständigt växande utbudet av kanaler som säkerställer att byggandet av en komplett bild av varje enskild kund är mycket utmanande. Att leverera en bättre kundupplevelse kräver integration av data från alla kontaktmoment med kunder, online eller offline, och ofta i realtid. I praktiken kämpar de flesta företag dock med att kombinera teknik och data i silor för att förstå, förutse och närma sig varje enskild kund holistiskt.

"Att hantera varje kund som individ, baserat på deras interaktioner med ditt företag, kräver inte bara integrationen av olika typer av data, utan också deras förståelse genom tillämpning av komplexa multi-genreanalyser. Även de mest kända företagen ser detta som en nästan omöjlig uppgift, i realtid för att vara klokare från miljarder händelser för miljontals kunder. Teradata är den enda med sådana utmaningar, säger Dan Harrington, EVP, Consulting and Support Services på Teradata Corporation. "Vår kundresursanalyslösning är utförandet av Teradatas bevisade praktiska erfarenhet hos några av världens största och mest innovativa kundcentrerade företag. Det ger marknadsförare en komplett bild av sina kunder, baserat på allas individuella interaktioner, så att de kan erbjuda rätt hjälp vid rätt tidpunkt.

Gartner Research säger att år 2018, organisationer som har investerat fullt ut i alla typer av online-personalisering kommer att sälja 30 procent mer än de som inte gör det. Enligt forskningsbyrån är de viktigaste områdena där leverantörerna skiljer sig från de kanaler som lösningarna fokuserar på, hur de kombinerar till synes anonyma interaktioner, de verktyg som de erbjuder för att visualisera kundernas resor och sättet att exportera till andra system. ¹

"Med Teradata kunde vi noggrant kombinera detaljerade kundinteraktioner och länka dem till en unik kundidentifierare i Teradata", säger Alick Rocca, chef för Management Information / Business Intelligence hos JD Williams. "Teradata Aster Analytics hjälpte oss att se den större bilden inom dessa anslutna data. Vi upptäckte till exempel att många kunder använder en mobilenhet för att bläddra och senare komma tillbaka och köpa via en annan kanal. Insikter som detta har hjälpt oss att skapa bättre marknadsföringsattributmodeller, så att vi kan fatta smartare beslut om hur vi annonserar, vilket resulterar i avkastning på vår marknadsinvestering. "

Den typiska erfarenheten för företag som använder Teradatas analytiska lösning för kundresor är följande:

Teradata Customer Travel Analytical Solution gör det möjligt med hjälp av följande funktioner:

Intelligent integrering av data i realtid

· Ger en fullständig översikt över varje enskild kund genom att integrera data, oavsett var data genereras eller lagras.

· Fångar digitala och offline-interaktioner i realtid från web-, mobil- eller betalningssystem.

· Kombinerar distribuerad data från molnet, datasjön och datalagret.

· Accepterar snabbt och enkelt nya data, kanaler och kampanjer.

Multi-genre Analytics

· Gör det möjligt för maskininlärning ett brett spektrum av avancerade prediktiva, beskrivande och prescriptiva analytiska tekniker för att möjliggöra beslut i realtid.

· Gör det möjligt för marknadsförare att använda dessa sofistikerade analytiska lösningar oavsett var deras data finns.

· Kombinerar kundhändelser med väganalys, vilket ger marknadsförare en unik beteendevyn av varje kund - och förbättrar den traditionella kundprofilen med personliga, individuella meddelanden som hjälper kunderna att uppnå sina mål.

Interaktionshantering

· Erbjuder möjligheter till flerkanals kampanjhantering med realtidsbeslut och automation, skalbar i både volym och kommunikationstyp.

· Ger avancerad och flexibel kundsegmentering, kundplanering och beslutsfattande.

· Ger stöd för öppen källteknik, som gör att data från vilken källa som helst kan integreras för att fatta beslut och integration med någon inkommande eller utgående kanal (inklusive digital).

· Gör det möjligt för marknadsföringsledare att göra betydande förbättringar av processer och verktyg för att säkerställa maximal produktivitet i sina marknadsföringsinsatser.

Vart och ett av dessa alternativ förbättrar företagens förmåga att flytta och växa när verksamheten växer. Teradata Customer Travel Analytical Solution vänder sig till de ökande mängderna data, mer analytiska modeller och framsteg, på de otaliga sätten som en växande kundbas kommer att interagera med varumärke genom nya kanaler.

Teradatas analytiska lösning för kundresor är tillgänglig omedelbart.

Relevanta nyhetslänkar

· Analytisk lösning för kundresor

· Teradata RACE Service med affärsvärde

· Försöker dataanalyslösningar innan du köper

1. "Market Guide for Customer Journey Analytics" publicerad den 9 juni 2016 av analytiker av Jason Daigler, Brian Manusama, Gareth Herschel, Jim Davies och Shubhangi Vashisth.

Om Teradata

Teradata (NYSE: TDC) hjälper företag världen över att få mer värde från sina data än något annat företag. Teradatas ledande portfölj av lösningar och tjänster i stor dataanalys hjälper organisationer att uppnå en hållbar konkurrensfördel med data. För mer information: teradata.nl.

Top